Under helgen avgjordes det sista världscuploppet i svenska Falun. En som var på plats var kung Carl XVI Gustaf som fick ett erbjudande av Frida Karlsson.
Under helgen avgjordes det sista världscuploppet i svenska Falun. En som var på plats var kung Carl XVI Gustaf som fick ett erbjudande av Frida Karlsson. - Foto: Anders Wiklund/TT

Det sa kungen när Frida Karlsson bjöd på champagne

Det svenska landslaget i längdskidor kammade hem nationscupen. I och med säsongens sista världscuplopp i Falun fick de höja pokalen mot skyn och fira med champagne. En som var på plats var kung Carl XVI Gustaf, som fick ett erbjudande av Frida Karlsson han vänligt tackade nej till.


Så slutade den totala världscupen 2023/2024
  1. Jessica Diggins, USA
  2. Linn Svahn, Sverige
  3. Frida Karlsson, Sverige
  4. Victoria Carl, Tyskland
  5. Kerttu Niskanen, Finland
  6. Jonna Sundling, Sverige
  7. Rosie Brennan, USA
  8. Heidi Weng, Norge
  9. Emma Ribom, Sverige
  10. Ebba Andersson, Sverige

I helgen tog Sveriges damlag i längdskidåkning hem nationscupen. Efter det sista världscuploppet i Falun kunde de svenska åkarna lyfta pokalen och fira med champagne. 

En som var med och tampades om slutsegern i den totala världscupen var Linn Svahn, som in i det sista hade chansen att gå förbi amerikanskan Jessica Diggins i totalställningen. 

Efter söndagens avslutning i Falun stod det dock klart att Svahn slutar tvåa i den totala världscupen, slagen av just Diggins. Trea blev, Frida Karlsson

Här är frågan som Linn Svahn vägrar svara på

Sverige vann nationscupen i längdskidor

Sverige har hela fem åkare i topp tio av den totala världscupen. Det bidrog till att Sverige, trots en söndag som slutade i moll, kunde lyfta nationspokalen under söndagen. 

– Det var kul! Det är mäktigt att ta emot nationspokalen, det är vi väl värda, sa Frida Karlsson efteråt till Expressen.

När det svenska laget intog pallen korkade skidåkarna upp champagneflaskor och passade även på att ta tillfället i akt att fylla pokalen med bubbel.

– Vi gjorde den till en helig graal som alla fick smaka på. Det var en riktig dundersaft, sa Karlsson efteråt.

Frida Karlssons kryptiska svar på frågan om hon är singel

Det svenska laget fyller nationspokalen med skumpa. Foto: Anders Wiklund/TT

Kungens nobb till Frida Karlssons erbjudande

En tradition när det vankas skidåkning på svensk mark är att kung Carl XVI Gustaf närvarar, vilket han även gjorde under helgens tävlingar. Då passade Karlsson på att försöka bjuda Hans Majestät på bubbel ur pokalen.

– Jag försökte få kungen att dricka ur den heliga gralen, men han sa nej. Han sa att vi behövde det där mer.

Trots att kungen tackade nej till att fira den svenska framgången med bubbel så var de svenska åkarna laddade för att fortsätta firandet på after-skin. 

Kravet på William Poromaa efter tävlingen: "Sitta i fängelse"

De svenska längdskidåkarna firade med bubbel. Kung Carl XVI Gustaf avböjde dock att smaka. Foto: Anders Wiklund/TT

Frida Karlssons hårda kritik: "Ingenting jag står bakom"

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!