Så här gör du för att skriva brev till tomten inför julen 2022
Så här gör du för att skriva brev till tomten inför julen 2022 - Foto: Anders Wiklund/TT/Pexels

Skriv brev till tomten och få svar – men missa inte avgörande detaljen

Visste du att det går att skriva brev till jultomten och få svar? Nyheter24 har samlat all information att ha koll på – och den viktiga detaljen på kuvertet som är avgörande för att få svar.


Julen 2022 närmar sig med stormsteg. Söndagen den 27 november är det dags att tända årets första adventsljus, och då är det mindre än en månad kvar till dopparedagen den 24 december.

Men det här året är lite knepigt och bjuder på få lediga dagar. Här kan du läsa mer om röda dagar under jul och nyår 2022, och hur du maxar din ledighet.

Skriva brev till tomten - så här gör du

För de lite yngre julfirarna är tomtens ankomst det man längtar efter mest. Många barn skriver önskelistor långt i förväg och vakar vid fönstret på julafton för att inte missa hans ankomst. 

Men visste du att det går att skriva brev till jultomten via Postnord? De erbjuder en tjänst där barn kan posta sina önskelistor, hälsningar, teckningar eller annat valfritt innehåll till en särskild adress. 

Det bästa av allt är att tomten dessutom skickar en hälsning tillbaka – men bara så länge avsändarens adress finns med på brevet.

Här är adressen till jultomten

Vill du skicka ett brev till tomten? Här är adressuppgifterna du ska skriva på kuvertet:

Tomten

173 00 Tomteboda

När är sista dagen för att posta brev till tomten?

Det är mycket post i omlopp inför jul, och vill man vara på den säkra sidan gör man rätt i att vara ute i god tid. 

Det finns inget senaste datum angivet på Postnords hemsida för när man senast måste skicka sina brev till tomten. De skriver däremot att man ska vara ute med god marginal innan julafton om man vill att tomtens hälsning ska hinna fram i tid till jul. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!