När är det röda dagar kring jul och nyår 2022? Så här maxar du ledigheten
När är det röda dagar kring jul och nyår 2022? Så här maxar du ledigheten - Foto: Heiko Junge/Terje Pedersen/TT

Röda dagar julen 2022: Hela listan – så maxar du ledigheten

Julen 2022 närmar sig med stormsteg, och så även en efterlängtad ledighet. Men när är det röda dagar kring jul och nyår? Hur får du längsta möjliga ledighet på så få semesterdagar som möjligt?


Julklappar, adventsmys och stämningsfull musik står för dörren – snart är julen 2022 här. Kanske tillhör du typen som planerar varje detalj noga i förväg, eller kanske är du en av många som rusar runt på stan dagarna före dopparedagen.

Julen 2022 - tips för att maxa ledigheten

Något annat som intresserar många, vare sig du planerar julfirandet långt i förväg eller tar det på volley, är hur mycket du kan vara ledig. Vilka är de röda dagarna kring jul och nyår 2022 och hur maximerar du ledigheten?

Här kan du läsa mer om alla röda dagar 2022: Hela listan – så maxar du semestern

År 2022 har varit ett år som bjudit på få röda dagar som infaller på veckodagar, och detsamma är det för jul- och nyårshelgerna. 

Både julafton och nyårsafton ligger på lördagar, när den som jobbar kontorstider ändå är ledig. Det betyder således att både juldagen den 25 december och nyårsdagen den 1 januari 2023 infaller på söndagar – när man också är ledig oavsett.

När är det röda dagar under jul och nyår 2022?

Det är snålt med extra lediga dagar kring julen 2022, med andra ord. Två ynka röda dagar bjuder helgerna på: Annandag jul den 26 december som infaller på en måndag, och Trettondag jul den 6 januari som infaller på en fredag.

För att maxa ledigheten, och vara ledig i nio dagar mellan julafton den 24 december till och med måndag den 2 januari, behöver du ta ut fyra semesterdagar.

  • LEDIG: Lördag 24 december - Julafton
  • LEDIG: Söndag 25 december - Juldagen
  • LEDIG: Måndag 26 december - Annandag jul
  • TA LEDIGT: Tisdag 27 december
  • TA LEDIGT: Onsdag 28 december
  • TA LEDIGT: Torsdag 29 december
  • TA LEDIGT: Fredag 30 december
  • LEDIG: Lördag 31 december - Nyårsafton
  • LEDIG: Söndag 1 januari - Nyårsdagen

Blossa 2022 - smak och betyg på årgångsglöggen "New Orleans"

Oavsett vilken typ av julperson du är så kan de allra flesta nog skriva under på att en värmande kopp glögg aldrig slår fel när vi går mot jul. Varje år släpper Blossa en årgångssmak som år 2022 fått namnet "New Orleans".

"Blossa 22" är inspirerad av smaker från New Orleans, med toner av rom, lime, jordgubb, blåbär, passionsfrukt, chili och rökt paprika – och den har Nyheter24 smakat.

Blossa 2022: Här kan du läsa allt om årgångsglöggen "New Orleans" – smak och betyg.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.