Bonde söker fru 2023 är i gång i TV4.
Bonde söker fru 2023 är i gång i TV4. - Foto: Skärmavbild/TV4/Bonde söker fru och Magnus Ragnvid/TV4

Starka reaktioner efter avslöjandet i Bonde söker fru 2023: "Sjukt dåligt"

En viss detalj i säsongspremiären av Bonde söker fru 2023 väckte både starka känslor i programmet och bland tittarna.
"Det förstör", skriver en person på TV4:s Facebooksida.


Årets säsong av "Bonde söker fru" är, till mångas stora glädje, i gång och i vanlig ordning är det ingen mindre än Linda Lindorff som ska hjälpa de kärlekströstande bönderna att hitta en livspartner.

Men TV4-långköraren ser något annorlunda i år. Det är nämligen bara tre bönder som medverkar, sedan en bonde hoppat av programmet. 

TV4 klipper bort hel dejtingsommar i Bonde söker fru 2023: "Av hänsyn till de som berörs"

Bonde söker fru 2023 deltagare – vilka bönder är med?

De tre bönder som är med i årets säsong är den 28-åriga köttbonden Mimmi, bosatt på Öland, den 27-åriga kött- och spannmålsbonden Jens från Hedemora samt den 57-åriga strutsbonden Michael i Falköping.

– Vi har en bra mix av bönder och slutval som inte liknar något på många, många år. Det är så starka känslor och så mycket tårar, har programledaren Linda Lindorff sagt om säsongen till Aftonbladet.

Ursäkta, men vad hände precis i Bonde söker fru 2023?

Bonde söker fru-Michael hade redan träffat Helena

Och redan i första avsnittet blev det en hel del känslor. Det visade sig nämligen att brevskrivaren Helena, som sökt sig till bonden Michael, faktiskt träffat honom tidigare.

– Jag åkte upp till honom och hans gård för att känna av innan jag sökte, förklarar hon för TV4 och fortsätter:

– Han bodde så nära, lite mer än tre mil bort. Varför jag söker till Bonde söker fru är just för att han bor så nära, och sen så klart hade jag inte sökt till vem som helst. Hade han inte känts bra så hade jag inte sökt, fortsätter hon.

Även om draget tycks ha gått hem hos Michael är det inte riktigt lika glada miner hos övriga brevskrivare.

– Det här tycker inte jag är okej, jag menar jag har tagit mig ända från Umeå, säger Pia i programmet och konstaterar att hon inte har möjlighet att göra samma sak, säger brevskrivaren Pia, enligt TV4.

Linda Lindorffs feta lön – så mycket tjänar Bonde söker fru-programledaren

Blandade reaktioner bland Bonde söker fru-tittarna

Även bland tittarna går åsikterna isär. På TV4:s Facebooksida är det flera som tycker att det är orättvist att Helena haft kontakt med Michael innan inspelningen:

"Inte ok. Det förstör programmet.. För det här är faktiskt ett tv program."

"Ja var väl inte riktigt rätt väg kan man tycka."

"Varför får hon göra så? Det skall vara lika för alla."

"Litet fuskigt tycker jag. Fast han kanske väljer en annan ändå..."

"Fel av TV4 och absolut inte rättvist mot de andra deltagarna, bättre vore i sådana fall att hålla inne med att de redan träffats och hon lämnat över brevet personligen."

"Samtidigt så varför alltid ta in personer som dom känner innan fattar inte!!!!! Tycker det är sjukt dåligt. Blir ju inte rättvist för dom andra som ger sig in i detta och kanske åker flera mil för att hitta kärlek i en bonde som redan eller nästan har bestämt sig!! Nä fy usch."

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Men andra försvarar Helena och ifrågasätter i stället reaktionen från Pia.

"Svensk avundsjuka! Förstår inte hur man som vuxen kan ha sådana åsikter att det är orättvist etc. Är det menat så är det menat oavsett om man har träffats innan eller ej."

"Så oklädsamt med avundsjuka och svartsjuka! Man har ett eget val, gör något aktivt själv istället för att trycka ner och gnälla på andra. Suck!"

"Löjligt att klaga, handen på hjärtat så hade de andra gjort likadant. Men självinsikt är definitivt bristvara. Helena gav ett trevligt intryck, vilket är hennes vinstlott oavsett hur avståndet ser ut."

Foto: Skärmavbild/Facebook/TV4

Läs alla våra artiklar om Bonde söker fru 2023.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!