Tove Dalsryd
Vad är det för liten påse som ligger i lägret? - Foto: TV4

Det ligger i den mystiska lilla påsen i Robinson-lägret

Det är minst sagt många intryck för tittarna hemma i TV-sofforna när de tittar på Robinson. Men det finns en sak i lägret som de kanske inte lagt märke till....


Att vara med i Robinson är sannerligen ingen dans på rosor. Dagligen kämpar deltagarna mot gassande sol, pakter, spel, intriger, sandloppor och framförallt – en svidande hunger.

Många deltagare som varit med i programmet vittnar om hur lite mat det faktiskt finns på de exotiska öarna. Och allra väst var det nog för de som 2021 var med under inspelningen i Haparanda. På en av stränderna växte det nästan inga bär eller svamp alls vilket slutligen blev kritiskt för deltagarna. 

Det var ett matfusk som förekom 2021 där två deltagare blev utslängda efter att ha smitit iväg till en ICA-butik och köpt bland annat köttbullar och pannkakor. Bildkälla: TV4

Bär och svamp innehåller även en hög andel vatten medan exempelvis kokos har en hög fetthalt. På de exotiska öarna finns även bananer och kassava. 

Dotterns hyllande ord till Alexander – efter matfusket i Robinson 2021

När det varit flera inspelningar i rad på en viss ö kan det vara väldigt utplockat vilket gör att produktionen då får lägga ut bananer och dylikt. 

– Första dagarna delade tio pers på en kokosnöt. Det var så extremt lite mat. Någon kanske hittade en krabba men vi hittade liksom inga kokosnötter till en början, berättade realityprofilen Julia Franzén

I Robinson 2023 har även här svälten varit ett faktum. Men någon som försökte få i sig så mycket som det bara gick, det var Tove Dalsryd

I en intervju med podden Nyheter24: Sanning & Konsekvens berättar hon att hon konstant försökte få i sig kokos för att hålla energin uppe och inte tappa för mycket i vikt. 

Tove Dalsryd berättar vad som alltid finns i lägret

Tove berättar några av sakerna som alltid finns tillgängligt för deltagarna. 

– Vi får ju solkräm och vatten. Men sen finns det även en liten påse i lägret där vi lagar mat. 

Deltagare som sitter vid lägerelden. Bildkälla: TV4
Tove Dalsryd. Bildkälla: TV4

Och vad kan då den påsen innehålla?

Hur mycket tränar egentligen Robinson-Tove? Svaret kommer att förvåna dig

Jo, nämligen salt. 

– Det är inte bra för kroppen att få i sig för lite salt och i synnerhet om man svettas. Så det finns små påsar med salt där så vi kan ta. Klart man kan göra eget salt med hjälp av saltvatten men det kände väl produktionen att vi inte ska behöva göra, berättade hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!