Dotterns hyllande ord till Alexander – efter matfusket i Robinson 2021

Det är i veckans avsnitt av Robinson Gränslandet som Alex Chennaoui och Tova-Sophia Aronsson skickas ut från tävligen av Anders Öfvergård. Anledningen var att deltagarna hade åkt och köpt mat på ICA Maxi i smyg.


Det var under onsdagen som det uppdagades att deltagarna Alexander Chennaoui och Tova-Sophia Aronsson blivit diskvalificerad från Robinson Gränslandet. 

Anledning bakom var matfusk. 

Mitt i natten hade den före detta deltagaren Elias Akyol tillsammans med Tova-Sofia kommit i kontakt med ett gäng campare ute i den djupa Haparanda-skogen. 

Mötet slutade kort och gott med att deltagarna fick låna camparnas bil som de använde för att köra till närmsta ICA Maxi. Detta medan Alex höll vakt borta i lägret. 

På ICA inhandlades bland annat: Tonfisk, köttbullar, falukorv, pringles, bilar, gott & blandat, gifflar, pannkakor, mjöl, tandkräm och schampo.

Deltagarna hade även lyckats ta hjälp av Alexanders fru som swischade pengar. 

Maten gömdes i skogen, vilket till slut nådde produktionen då Alexanders fru råkade försäga sig. Dock fick deltagarna bara en varning då produktionen inte sett hur mycket mat de hade. 

Men det slutade inte där. 

Ludvig Andersson valde därefter att ställa ett ultimatum till produktionen där han sa att han ville lämna Gränslandet om inte Alexander skickades hem. 

Och så blev det. 

Anders leder iväg Tova-Sophia och Alexander iväg från stranden. Foto: C More

"Fick väl kalla fötter"

På sin Instagram har nu Alexander lagt upp en video där han berättar om händelsen och ber om ursäkt till de tittare som troget hejat på honom. 

Alexander i sin Instagramvideo. Bildkälla: alex_chennaoui/Instagram

– Jag är ledsen över att göra många besvikna efter vårt lilla sattyg. Det är lätt att vara efterklok. Man var inne i en Robinson-bubbla och såg sin chans att få i sig lite extra godis och mat. Produktionen visste redan om det sen tre fyra dagar tillbaka men lät det vara, inleder han. 

– Men sen kom Ludde in, Sophia berättade det för honom och då gick han ju till produktionen och sa att 'om ni inte kastar ut dom så lämnar jag'. Det gav dem antagligen lite kalla fötter, säger Alexander i videon. 

I kommentarsfältet möter han både ris och ros från tittare som följt säsongens gång. Många överöser Alexander med kärlek och stöd, medan andra ifrågasätter hans val att fuska. 

Dotterns fina ord

Några användare har sträckt sig så långt att de frågar hur Alexander berättat det hela för sina barn och även frågat 'om hans barn inte skäms'.

Men på en av de frågorna hade inte Alexander, utan hans dotter gått in och svarat: 

"Min pappa är min förebild han behöver inte vinna ett tv program för att att bevisa något".

Fint!

Dottern gick in i kommentarsfältet för att svara. Bildkälla:/Instagram
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

idag 15:42

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

idag 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

idag 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

idag 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

idag 13:06
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

idag 12:02
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.