Lee Christiernsson
Lee Christiernsson avslöjar en hemlighet för Renée Nyherg. - Foto: TV4

Lee Christiernssons bråk med exfrun chockar Renée Nyberg

Lee Christiernsson gästar Renées brygga och väljer att öppet och ärligt berätta om sin resa från "Snickarbjörn" till att bli Lee. Under ett tillfälle väljer hen att avslöja en väldigt personlig detalj om bråken med sin exfru.


Björn Christiernsson blev Snickar-Björn med hela svenska folket då han varje vecka i tio års tid sågs av miljontals tittare i tv-succén ”Äntligen Hemma” på TV4. Björn har absolut klassats som en händig machokille och profilen toppade listorna över de "sexigaste männen" i Sverige. 

I januari 2023 var det därför många som drog efter andan när Björn i en stor intervju med QX berättade att hen påbörjat en resa för att bli "Lee". Drygt en månad efter intervjun hade dokumentärserien "Att bli Lee" premiär på TV4. I serien fick tittarna följa hur tv-profilen tacklats med känslan av att vara född i fel kropp och resan mot sitt sanna jag. 

Bildkälla: Meter och Peter Knutson.

Och som dokumentären togs emot. . 

Kommentarsfälten på sociala medier svämmade över med ord om att den fantastiska dokumentären gett dem en större förståelse kring vad det betyder att vara ickebinär och att den besvarat frågor de inte vågat ställa kring transsexualitet. 

Allt om Lee Christiernsson: Exfru, barn, jobb och dokumentär

Tittarna fick även se hur det varit för Lee att berätta för sina anhöriga om sin resa samt fått veta lite mer kring operationen hen valt att göra. 

– Plötsligt slog det mig bara, det var en insikt och en känsla som nästan var fysisk: Jag är transsexuell. Och jag vet vad jag måste göra, för att bli fri, för att rädda mitt liv – jag behöver komma ut, berättade Lee i intervjun med QX.

Idag rullar livet på för Lee som fullkomligt drunknar i olika jobberbjudanden. Under en varm sommardag 2023 valde hen att pausa sitt hektiska liv för att gästa Renées brygga tillsammans med Amie Bramme Sey och Ulf Kristersson.

Lee Christiernsson berättar hemlighet om exfrun

Under programmets gång så berättar Lee att det under sommaren varit en stor omställning med transformationen och att det kan vara ovant för både omgivningen och Lee. 

– Hur gammal var du när du kände att, nej men jag är född i fel kropp, frågar Réene. 

– Det är de enda minnen jag har. Det får mig att tänka på hur många unga som går igenom ett lidande kring att vara den de är på grund av rädsla. Och så hade det inte varit om det här inte var så stigmatiserat, säger Lee. 

Lee bryter tystnaden om operationerna: "Det här har jag valt att göra"

– Hur går det att vänja om sig vid det nya livet?

– Nej men det är jättesvårt. Jag säger fel, jag svarar fel i telefonen. Och ofta om någon ropar på mig så reagerar jag inte ännu med mitt nya namn, berättar Lee. 

Lee Christiernsson olika år på röda mattan. Bildkälla: Stella Pictures

– Min exfru om hon är sur på mig då säger hon ju absolut Björn. 

– ÄR DET SÅ?, utbrister Réene. 

– Haha ja, svarar Lee. 

Snickar-Björn tillsammans med exfrun Karolina. Bildkälla: Stella Pictures

– Men undra om det kan vara för att just det sitter i ryggmärgen. Det är ju ofta av ren vana, just när man blir sur också, skrattar Réene. 

– Ja, så det är antagligen, svarar Lee. 

/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

1 Jan 1970, 01:00