Slagläge för Västerås efter ny seger

Västerås stormar fram i matchserien mot SAIK i SM-kvartsfinalen herr i bandy, efter vinst på bortaplan med 5-2 (2-1). Därmed leder Västerås matchserien med 2-0, och behöver bara en seger till för att ta sig till Semifinal.

Västerås startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Tobias Nyberg till framspelad av Martin Landström.

SAIK kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Joel Engström på pass av Daniel Berlin, i åttonde minuten.

Västerås tog ledningen i slutet av första halvleken, genom Jesper Jonsson på pass av Robin Andersson.

Västerås utökade ledningen genom Oscar Gröhn efter sju minuters spel i andra halvleken.

SAIK reducerade dock till 2-3 genom Albin Airisniemi i 57:e minuten av matchen.

Västerås gjorde sen 2-4 genom Viktor Spångberg efter 65 minuter och 2-5 genom Christoffer Fagerström efter 65 minuter.

Nästa match spelas på lördag 13.15, på ABB Arena Syd.

1 Jan 1970, 01:00