Nu har lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” sålts.
Nu har lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” sålts. - Foto: SVT/Skärmavbild/Husdrömmar/Dustin Montazer/Bjurfors Värmdö, Se360

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Nu har har den omtalade lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts. Huset är byggt med hjälp av en feng shui-expert och kostade 14 miljoner. Men det blev en riktig förlustaffär när paret sålde villan på Värmdö.


Nyheter24 har tidigare skrivit om  lyxvilla från SVT:s ”Husdrömmar”. Huset har en spektakulär design med stora fönster och många rundade hörn och är byggd med hjälp av en feng shui-expert.

Lyxvilla från SVT:s “Husdrömmar” till salu – se bilderna inifrån

Drog över budgeten med fyra miljoner

Varje detalj i huset har en djupare tanke bakom sig, för att skapa harmoni i hemmet genom de fem olika elementen: vatten, jord, metall, trä och eld.

Men bygget av huset drog iväg rejält och slutpriset blev betydligt högre än budgeten. Slutnotan för huset landade på hela 14 miljoner kronor, trots att budgeten bara låg på tio miljoner kronor.

Foto: SVT/Skärmavbild/Husdrömmar

Tittarnas kritik till SVT

Samma vecka som programmet sändes så lades lyxvillan på Värmdö ut till försäljning på Hemnet, något som upprörde många tittare.

Flera skickade in anmälningar till Granskningsnämnden och menade att paret fått gratis reklam för sitt hus i public service, vilket Nyheter24 skrivit mer om.

I en kommentar till Nyheter24 svarade Sindre Lind-Åkerblom, marknadsförare på SVT, på kritiken.

– SVT vill inte att hus som figurerar i Husdrömmar ska säljas i anslutning till programmet. SVT väljer heller inga hus till programmet där ägarna har tankar om att sälja när det är klart. Om det ändå blir så att ägarna behöver sälja, vilket kan hända när man ägnar sig åt ambitiösa husprojekt, så kan SVT inte hindra det. Men då får man så klart inte dra nytta av SVT:s eller Husdrömmars varumärken i sin annonsering.

SVT kritiska till Husdrömmar-försäljningen: "Vill inte..."

Det klipptes bort i avsnittet av "Husdrömmar"

Fotograf: Dustin Montazer, Bjurfors Värmdö, Se360

Nu har lyxvillan från "Husdrömmar" sålts

Nu har den omtalade villan på Värmdö sålts. Men det blev inte till den summan som paret önskat.

Villan, som kostade 14 miljoner att bygga, lades ut på Hemnet med ett utropspris på 10 995 0000 kronor. Men slutpriset blev en betydligt lägre summa.

Mäklarfirman lade ut slutpriset på sin hemsida, och skrev att paret sålt sin villa för 9 250 000 kronor.

Men när Nyheter24 kommer i kontakt med mäklaren hänvisar han till lagfarten och menar att han inte kan gå i god för att slutpriset som visats på deras hemsida stämmer.

Säljarna har valt att avstå från att kommentera försäljningen och den kritik som uppstått.

Foto: Hemnet. Villans utropspris var 10 995 000 kronor.
/
SVT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!