Djurgården säkrade segern i matchserien mot Björklöven

Efter seger på hemmaplan med 4-3 (2-1, 2-1, 0-1) har Djurgården nu avgjort matchserien mot Björklöven i HockeyAllsvenskan Kvartsfinal. Därmed vann Djurgården totalt med 4-1 i matcher.

Djurgården startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 20 sekunder slog Axel Andersson till framspelad av Linus Klasen och Marcus Krüger.

Laget ökade ledningen till 2-0 snabbt. Efter 5.14 slog Marcus Krüger till på pass av Kevin Karlsson och Axel Andersson.

Efter 12.04 i första perioden slog Malte Sjögren till, framspelad av Liam Dower Nilsson och Fredric Andersson och reducerade åt Björklöven.

Björklöven kvitterade till 2-2 efter 20.26, när Alexander Wiklund fick träff assisterad av Daniel Rahimi och Malte Sjögren.

Djurgården gjorde dock två mål i andra perioden och gick från 2-2 till 4-2, målen av Daniel Glad och Olle Liss, vilket avgjorde matchen. Björklöven reducerade till 4-3 med 1.03 kvar att spela genom Scott Pooley framspelad av Liam Dower Nilsson och Jesper Lindgren. Men mer än så orkade Björklöven inte med.

1 Jan 1970, 01:00