Kaffejättens pengakupp efter blundern i Game of Thrones.
Kaffejättens pengakupp efter blundern i Game of Thrones. - Foto: Twitter/@iengineersab, Charles Krupa/AP/TT

Så många miljarder tjänade kaffekedjan på GoT-blundern

Det var i det fjärde avsnittet av Game of Thrones som vi fick se en kaffemugg av misstag. Nu har Starbucks fått gratis marknadsföring värt 22 miljarder kronor – även fast muggen inte var från kaffekedjan.


Det var efter slaget om Winterfell som det bisarra inträffade. I det fjärde avsnittet av Game of Thrones så syntes Daenerys med en kaffemugg – vad man först trodde var från kaffekedjan Starbucks. 

Blundern fick många fans att haja till på sociala medier och skaparna av serien fick hård kritik för att inte ha upptäckt missen. Då uppdagades spekulationer om det var en produktplacering eller inte.

Fick gratisreklam värd 22 miljarder

Men i efterhand stod det klart att muggen inte var från Starbucks, utan från en annan butik. Men det spelade ingen roll, för nu har kaffejätten fått gratisreklam värd 2,3 miljarder dollar, i runda slängar 22 miljarder kronor.

Detta för att Starbucks namn har nämnts över 10 000 gånger i samband med Game of Thrones i tv och radio, enligt CNBC. Dock ska kaffeblundern ha gett ännu mer kostnadsfri marknadsföring enligt Stacy Jones, vd för pr-byrån Hollywood Branded. 

– Men det är bara toppen på isberget. Det som inte räknats med är värdet från muntliga diskussioner eller sociala medier, säger han till CNBC.

Kaffemuggen har nu i efterhand tagits bort från succéserien Game of Thrones.

Det var efter slaget om Winterfell som Daenerys sågs med en kaffemugg. Bildkälla: Helen Sloan/AP/TT

Se klippet ovan!

Är du taggad på att se finalen av Game of Thrones? Då måste du läsa det här, för du kan vinna en privat visning med Daenerys i London!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tittar du på Game of Thrones?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

1 timme sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.