1 av 3
2 av 3
3 av 3

Meze, baklava och shish kebab

Upplev hur en äkta kebab ska smaka, ät Meze i önskad mängd och avsluta med honungsbakverket Baklava.


Det turkiska köket bjuder på stora portioner och vällagade rätter. Maten baseras på enkla basvaror med finess och uppläggningen är en fröjd för ögat.

Många restauranger serverear Meze - plockmaten som är Turkiets motsvarighet till den spanska tapasen.

Välj till exempel bland vinbladsdolmar, de turkiska köttbullarna Köfte och smaksatt turkisk yoghurt.

Det bästa med Meze är möjligheten att testa sig fram bland turkiska delikatesser och se vad man gillar och vill äta igen.

Turkiet är kända för sina kebaber och i Antalya finns till och med en gata som kallas kebabgatan - här finns kebaber i alla utföranden och smaker. Är man ute efter en billig lunch är ett besök på gatan ett hett tips.

Antalya och Turkiet i allmänhet är kända för sina många bakverk på restaurangerna - ibland finns det lika många desserter att välja på som huvud och varmrätter.

Det mest kända bakverket heter Baklava och är en söt efterrätt innehållandes bland annat valnötter, pistaschnötter och honung.

Har man festat för mycket på semestern har turkarna ett knep som sägs bota baksmälla - soppan Iskembe är en turkisk specialitet gjord på komage. Kanske en inhemsk rätt att avsluta sin semester med?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!