1 av 16
- Foto: Sofie Strandberg
2 av 16
- Foto: Sofie Strandberg
3 av 16
- Foto: Lina Alm
4 av 16
- Foto: Sofie Strandberg
5 av 16
6 av 16
- Foto: Sofie Strandberg
7 av 16
- Foto: Sofie Strandberg
8 av 16
- Foto: Sofie Strandberg
9 av 16
- Foto: Sofie Strandberg
10 av 16
- Foto: Sofie Strandberg
11 av 16
12 av 16
- Foto: sxc.hu
13 av 16
14 av 16
15 av 16
16 av 16
- Foto: Sofie Strandberg

"Lev ett lyxigt storstadsliv utan att bli pank"

Billigt att leva och dessutom en storstad med enormt utbud? Nyheter 24:s reseredaktör Sofie Strandberg spenderade ett halvår i Argentinas huvudstad och blev förälskad - läs hennes tankar och tips från veckans destination Buenos Aires.


Sofies Buenos Aires-tips:

-  Shoppa, luncha, festa och promendera i den mysigaste stadsdelen Palermo.

- När det gäller shopping får man inte missa den gigantiska shoppingavenyn Avenida Santa Fee.

- Hitta ett hotell med takterass och pool om du åker under högsäsong.

- Palermo och San Telmo kryllar av barer - här börjar festen!

- The Roxy, Mod club, Pachá och Club Museum är klubbar du inte får missa.

- Det berömda argentinska köttet måste ätas, himmelskt!

- Skönhetsbehandlingar är billigt, skäm bort dig.

- Skippa buss och tunnelbana, taxi är jättebilligt och det bästa sättet att ta sig runt på.

- Vill man ha några dagar vid havet är Villa Gessel och Mar del Plata fina hamnstäder att besöka.

Var i världen ska man åka om man ska plugga på distans, har CSN som enda inkomst och vill leva ett lyxigt storstadsliv? Mitt svar är utan tvekan Buenos Aires.

I Buenos Aires lever du ett storstadsliv likt det i New York - men blir inte ruinerad av restaurangbesök, uteliv och shopping. Trots invånarantalet på 14 miljoner har staden en intim känsla olikt någon annan storstad jag besökt.

Här kommer mina bästa Buenos Airestips:

- Alla stadsdelar har sin charm men Palermo är den mysigaste enligt mig. Söta hus, trädbeklädda alléer, trendiga butiker, restauranger och barer i alla utföranden gör Palermo till en liten stad i staden.

Träffpunkten är Plaza Serrano som på dagen är mötesplatsen när det gäller lunch och shopping. På kvällarna förvandlas torget till en enda stor förfest där man äter, dricker och laddar inför kvällen. Missa inte marknaden som hålls på helgen där du kan fynda originella kläder och accessoarer av lokala designers.

- Avenida Santa Fee är en jättelång aveny med butiker och caféer. Man får dela upp shoppingen på avenyn under flera dagar eftersom den är så lång - en dag räcker inte.

Butikerna som ligger här är allt från budget till dyrare, den gemensamma nämnaren är att utbudet lutar åt det alternativa hållet. Det finns massor av spännande och annorlunda butiker där man kan fynda. Missa inte gallerian Bond street där tatuerare, lokala designers och en massa roliga butiker trängs.

- Passa på att få manikyr, pedikyr, vaxning och andra roliga behandlingar, det är väldigt billigt här jämfört med i Sverige.

- Att hitta en takterass med pool kan vara att föredra om man åker till Buenos Aires när det är högsommar. Bor man inte på ett hotell med pool finns det gym med tillgång till takterass och pool som man kan besöka om det blir för hett.

- När det gäller klubbar och uteliv finns det helt galet mycket att välja på - Buenos Aires är en partystad utan dess like. Palermo och San Telmo har de bästa och coolaste barerna. Klubbar som inte bör missas är den maffiga rockklubben The Roxy, coola Mod club, klassiska Pachá och hippa Club Museum. Tänk på att utelivet börjar sent - att sitta på restauranger till klockan ett för att sedan börja förfesta på barerna klockan två är inget ovanligt. De flesta stora uteställen stänger klockan sex eller sju.

- Att köttet i Argentina är något utöver det vanliga är inte bara en skröna. Jag har aldrig i mitt liv ätit så gott och saftigt kött som i Buenos Aires. Både de dyra och trendiga restaurangerna som små lokler med ljusrör i taket serverar kött från himmelriket. Till köttet dricker du givetvis Argentinas goda öl - Quilmes.

- Buenos Aires är en väldigt stor stad att ta sig runt i. Det billigaste sättet att ta sig runt är buss eller tunnelbana men taxi är ändå det bästa. En resa på 10 minuter ligger runt 20 kronor, som en bussbiljett i Sverige ungefär.

- Vill man göra en utflykt under några dagar ska man åka längs kusten för att hänga i någon av de sköna semesterorterna. Stanna till exempel i vackra Villa Gessel. Sola och bada på den enorma stranden och bekanta dig med den sköna orten på kvällen. Vill man ha mer storstad fortsätter man längs kusten och stannar i hamnstaden Mar del Plata.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!