Tolunay Yayik Levy vill att kvinnor ska bli mer självständiga
1 av 3
Tolunay Yayik Levy vill att kvinnor ska bli mer självständiga - Foto: Privat/TT
Tolunay Yayik Levy
2 av 3
Tolunay Yayik Levy - Foto: Privat
Drinkar
3 av 3
Drinkar - Foto: TT

Till alla gold diggers, drinkluder och er andra

Tolunay Yayik Levy: "Kunskap är makt. Ingen tycker att ointelligenta eller icke allmänbildade människor är roliga eller trevliga att umgås med. Tro mig, jag vet."


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Tolunay Yayik Levy är 24 år och läser statsvetenskap och socialantropologi på Stockholms universitet. Hon driver ett företag och skriver en blogg.

Blir så ledsen när jag ser tjejer som tyr sig till killar med tydligt ekonomiskt välstånd, tjejer som försöker etablera någon form av hemmafrudröm. Pekar på allt de vill ha istället för att sätta upp egna mål och själva införskaffa sig de materiella objekten. Snälla tjejer, ni förstör allt vad feminism någonsin åstadkommit och kämpat för i flera årtionden. Ni raserar murar och bjuder in till objektifiering.

Att få fina presenter är inget negativt. Jag själv tycker presenter är motiverande och superviktigt, oftast köper jag presenter till mig själv, det går också bra. Men faktum kvarstår, det måste finnas värde i att skapa något eget. Att vara beroende av någon annan är aldrig trivsamt, det klär ingen.

Ingen tar någonsin någon seriöst som inte är självständig, kan göra rätt för sig eller tala för sig själv. Tyvärr försvinner en persons legitimitet i samband med att denne medvetet sätter sig i en beroendeställning gentemot en annan.

Alla är ju olika. Jag är väldigt principfast med väldig stor självrespekt och prestationskrav. För mig finns det därför inte på världskartan att vara beroende av någon annan. Det har jag min mamma att tacka för.

Det borde vara en fundamental och viktig essens i ens liv om man är vettig, vilket de allra flesta är. Jag överdriver säkert, det gör jag ofta. Men tjejer, utmana er så kommer ni att utvecklas. Dessutom är det roligt att vara självständig, jag lovar. En bra början är faktiskt utbildning.

Kunskap är makt. Ingen tycker att ointelligenta eller icke allmänbildade människor är roliga eller trevliga att umgås med. Tro mig, jag vet. Välstånd är viktigt och drivkraften för alla. Objektifiering är ett vanligt förekommande fenomen, att det till och med etablerats begrepp som beskriver personer (oftast kvinnor) som livnär sig på andra.

Skapa dig ett eget liv så kan ingen någonsin trampa på dig. Lever du på någon annans liv blir det tyvärr tvärtom. Det är så samhället är uppbyggt. Det finns ingen värdighet i att vara ett tomt skal så länge du inte är en kokosnöt. Och till er som inte testat, jag lovar, det är mycket roligare att bli tagen seriöst.

Tolunay Yayik Levy
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.