1 av 3
- Foto: Privat/TT
2 av 3
- Foto: Privat
3 av 3
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Alice Sigfridsson, MUF: Sverige behöver klasskamp på riktigt!

Alice Sigfridsson: "När Moderaterna i dagarna levererar konkreta förslag med fokus på jobb och egen försörjning står regeringen och vänsterpartiet handfallna".


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Alice Sigfridsson är 15 år och går sista året i grundskolan. Hon är distriktsstyrelseledamot MUF Kalmaroch ordförande för Moderat Skolungdom i Kalmar län. följ henne på Twitter: @AliceSigfridss1

Sverige står inför en av de största utmaningarna i modern tid. Omkring 150 000 personer uppges ha sökt asyl här bara i år. Ytterligare 30 000 människor beräknas ha kommit eller skall komma innan årsskiftet. Vi ser panikslagna makthavare som flyr folkets oro. Vi ser broar som stängs, murar som byggs. Myndigheter som varnar för systemkollaps. Samma system som främjar utanförskap och befäster klassklyftor riskerar nu att braka samman. Summan av kardemumman blir ett helt nytt politiskt landskap med en växande underklass: de nyanlända.

Vem du är och vad du har i bagaget spelar ingen roll. Med ett besked om väntan och åter väntan börjar du om på ruta ett i samband med att du börjar det som ska föreställa ditt nya liv. Att göra en klassresa på plats är obligatoriskt för den nyanlända som vill integreras i Sverige.

Det är läge att flytta fokus. Fortsatta diskussioner om systembevarande och panikåtgärder behöver föras, men den klassiska höger-vänsterdebatten får inte läggas åt sidan. Det är läge att prata om klass och om hur fler ska undvika att hamna i utanförskap. Om hur jobben ska bli fler. Vi behöver en ideologisk debatt som ska kunna samverka med vad vi behöver, just nu. För att kunna utvinna nya idéer behöver därför begreppsmonopol och tolkningsföreträden brytas.

Begreppet klass har allt för länge reducerats till att enbart användas av vänsterorienterade opinionsbildare och politiker, vilka verkar ha givit sig själva tolkningsföreträde i den offentliga debatten. Detta för att dölja att de saknar idéer och reformer som på riktigt möjliggör klassresor i ett segregerat Sverige.

När Moderaterna i dagarna levererar konkreta förslag med fokus på jobb och egen försörjning står regeringen och vänsterpartiet handfallna, kvar har de sina vanliga förslag om högre skatt och trösklar.

Vänstern önskar knappast ett upplösande av det nya klassamhället. Gång på gång visar de en större vilja att ställa grupper mot varandra, än att upplösa gruppernas betydelse för enskilda människors intressen och mål. Deras politik är frihetsfientlig och därför fientlig mot de som behöver friheten som mest: den nya underklassen. Klassresor börjar med fler jobb och möjligheter, inte med bidrag och offerkoftor. Öppna upp för nya anställningsformer, öka drivkrafterna att arbeta och rusta med kunskap.

Med risk för att provocera trogna socialister, tar jag mig friheten att inkräkta på ideologisk mark och avsluta med mantrat: Klasskamp på riktigt!

Alice Sigfridsson,
Medlem MUF Kalmar

Muf
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.