Stina Isaksson (SD) skriver om Sveriges framtid.
1 av 3
Stina Isaksson (SD) skriver om Sveriges framtid. - Foto: Privat/TT
Stina Isaksson (SD).
2 av 3
Stina Isaksson (SD). - Foto: Privat
"Vi var inte rustade för att klara av den migration som nu skett till vårt land".
3 av 3
"Vi var inte rustade för att klara av den migration som nu skett till vårt land". - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Det finns bara ett Sverige – lämna det inte i spillror till våra barn

Sverigedemokrat: Vi ska stå upp för vårt land och våra kulturella värderingar, det finns bara ett Sverige.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.
Om skribenten

Stina Isaksson är född 1983, från Hyltebruk, hon arbetar som chaufför samt i kiosk och läser på högskola. Hon är gruppledare för SD Hylte, ledamot för SD Halmstad/Hylte, samt sekreterare för SD Halland.

Vi måste verka för en utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter. Social, ekonomisk samt ekologisk utveckling är ömsesidigt beroende av varandra. En hållbar utveckling är när alla tre tillmäts lika stort värde.

Det sociala sätter människors behov och välbefinnande i centrum. Samhället är demokratiskt, hälsa, delaktighet, rättvis fördelning av makt och trygghet är centrala begrepp.

Att sätta hållbarhet främst borde helt enkelt innebära att man fokuserar på riskerna och gränserna för när ojämlikhet, fattigdom och utanförskap är så omfattande att det hotar samhällslivet på ett grundläggande plan.

Vi kan prata om skillnaden i form av optimism och pessimism. Vi kan prata om skillnaden mellan de som strävar mot det högsta goda, och de som ser det som sin och politikens uppgift att undvika katastrof och kollaps, det värsta tänkbara.

Oavsett var man har sin ståndpunkt så borde ansvaret ligga i att ge kommande generationer så bra möjligheter som möjligt. Det är barnen som är vår framtid, och det är ansvarslöst att efterlämna ett samhälle i spillror. För handen på hjärtat, i en tid av högkonjuktur, så lånar Sveriges regering pengar. Vad händer nästa gång det blir en lågkonjuktur?

Vi var inte rustade för att klara av den migration som nu skett till vårt land, grundtanken var och är god. Men vår godhet är också vår svaghet, vilket kan få till följd att vårt generösa system utnyttjas.

Vårt system är uppbyggt på ärlighet och respekt, med konstaplar som Kling och Klang från Pippi Långstrump. Man arbetar och betalar skatt, bidrar till vårt välfärdssystem. Sverige var för inte alltför längesedan fattigt, de välfärdssamhället som finns i dag tog tid att bygga upp.

Ungdomar av i dag tar alldeles för lätt på välfärden, som att den existerat för alltid. Nej låt oss alla enas om att framtiden ska bli ljus för våra barn och barnbarn, och att vi ska stå upp för vårt land och våra kulturella värderingar, det finns bara ett Sverige!

Stina Isaksson,
Sekreterare, SD Halland

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.