Felicia Sundmark (KD) skriver om kvotering.
1 av 2
Felicia Sundmark (KD) skriver om kvotering. - Foto: Privat/TT
Felicia Sundmark.
2 av 2
Felicia Sundmark. - Foto: Privat

Kvinnor är rädda för att gå ut – regeringen är upptagen med "Södermalmsproblem"

Felicia Sundmark (KD): Det är inte bolagsstyrelsers sammansättning som är Sveriges jämställdhetsutmaning.


Detta är åsiktstext i form av en debattartikel. Åsikterna är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Sverige står inför stora utmaningar och några av alla de som drabbas är landets kvinnor.

En av de största utmaningarna i Sverige är det gap som bildats mellan vanligt folk och den politiska makten.

Många människor i vårt land oroas med rätta över den ökade brottsligheten i samhället. Många var vi som kände stor otrygghet under sommaren när vi nästan dagligen kunde läsa om övergrepp på festivaler med stora gäng som omringat unga flickor och tafsat på dem.

Många föräldrar oroar sig för sina döttrars säkerhet när de är själva ute och under året har vi sett en kraftig ökning av våldtäkter där förövaren varit okänd för offret.

Det fortsätter att brinna bilar i många av våra förorter, stenar kastas och för dem som upplever detta blir det löjligt när det viftas bort som ungdomligt bus. Det är kriminella som förstör för vanliga hederliga människor.

Det finns även kvinnor i vårt land vars verklighet präglas av hedersförtryck. Där den individuella friheten är djupt hotad på grund av en hederskultur.

På många mindre orter runt om i landet minns man hur man tidigare kunde lämna dörren olåst, lämna cykeln framme på infarten för att platsen präglades av en stark grannsamverkan. Idag är den samverkan en trasig skylt och bara ett minne av en tid som var. Bostadsinbrotten har blivit vardagsmat och tilliten människor emellan är många håll helt bortblåst.

I en tid av oro och där den starka tillit som präglat landet sakna nöts ner blir det skrattretande att höra regeringens prioriteringar.

Medan vanliga människor inte längre känner en grundläggande trygghet så uppehåller det politiska etablissemanget sig med identitetspolitik. Den politiska debatten präglas av misstänkliggörande av meningsmotståndarna, den som vill göra sin röst hörd ska först granskas utifrån yttre attribut innan h*n eventuellt får säga sin mening.

Identitetspolitiken kräver att kön och utseende ska gå före såväl kompetens som idéer.

Den så kallade feministiska regeringen har nyligen skickat ut en remiss om kvotering av bolagsstyrelser. De har även gett försäkringskassan i uppdrag att sprida ”information” om att dela föräldraförsäkringen jämt mellan båda föräldrarna och att normer och könsstrukturer ska motverkas.

Jag har sagt det förr och jag kommer fortsätta att upprepa det; det är inte bolagsstyrelsers sammansättning som är Sveriges jämställdhetsutmaning.

Vanliga kvinnor tycker det är fullständigt självklart med lika lön för lika arbete, att man ska kunna kombinera arbete med familj, att det är viktigt med trygghet på gator och torg. Men kvotering av såväl bolagsstyrelser som föräldraförsäkringen och en jämställdhetsmyndighet är inte högt upp på prioriteringslistan.

Att den feministiska regeringen ägnar sig åt symbolpolitik kan säkert genera några ryggdunk bland polarna på Södermalm men är ett hån mot alla dem som upplever verkliga problem.

Felicia Sundmark,
Ordförande, Kristdemokraterna Uppsala

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Artikeln kommer att lagras på Nyheter24.se, i en artikeldatabas eller motsvarande.