Finland - Nyheter, artiklar, reportage och video

1 Apr 2010, 09:34
Tidigare i veckan fanns Jari Kurri på plats i Anaheim för att hylla Teemu Selänne efter dennes 600-målsmilstolpe. I natt passade Selänne på att gå ikapp idolen i antal gjorda mål. - Det är en stor ära, säger Selänne efter sitt 601:a NHL-mål.
22 Mar 2010, 09:56
I natt nådde han slutligen sin efterlängtade milstolpe. Med ett mål i 5-2-segern över Colorado blev Teemu Selänne den andra finländaren och totalt 18:e spelaren i NHL:s historia att göra 600 NHL-mål. - Ett av de enklaste målen jag har gjort, säger Selänne.
8 Mar 2010, 12:16
Timrå IK hämtar två finska stjärnor till nästa säsong, bland dem poängkungen Kim Hirschovits. Dessutom har man erbjudit Brynäs forward Sebastian Lauritzen ett kontrakt.
8 Mar 2010, 10:50
Den dömde mördaren åtalas nu för våldtäkt på Finlandsfärja. Kort innan preskriptionstiden gått ut.
5 Mar 2010, 08:21
Vid halv sju-tiden på fredagsmorgonen kunde Amorella angöra Stockholms hamn. Men fortfarande sitter ett 50-tal båtar fast runtom i Östersjön.
4 Mar 2010, 17:20
Sex fartyg har kört fast i isen utanför Kapellskär i Stockholms skärgård.
4 Mar 2010, 10:13
Höll nollan mot Kiprusoff.
28 Feb 2010, 13:58
OS var redan en succé för Finland. Man hade ju redan säkrat att komma före Sverige. Nu fick man också kröna det med att ta med sig en medalj hem som bonus efter att ha vänt 1-3 till 5-3 mot Slovakien. - Att komma tillbaka från det som hände i semifinalen och att hämta upp 1-3... det var otroligt, säger Saku Koivu efter sin fjärde OS-medalj.
27 Feb 2010, 17:28
Ett jättetavla av Miikka Kiprusoff. Sedan gick luften ur Finlands gulddrömmar. På 13 minuter gjorde USA sex obesvarade mål i vad som måste ha varit OS-historiens märkligaste hockeyperiod. - Vi skämde ut oss i första perioden, konstaterar Niklas Bäckström som ersatte Kiprusoff efter 0-4.
27 Feb 2010, 00:33
Ett jättetavla av Miikka Kiprusoff. Sedan gick luften ur Finlands gulddrömmar. På 13 minuter gjorde USA sex obesvarade mål i vad som måste ha varit OS-historiens märkligaste hockeyperiod. – Vi skämde ut oss i första perioden, konstaterar Niklas Bäckström som ersatte Kiprusoff efter 0-4.
26 Feb 2010, 18:19
Finland fortsätter sin vana trogen att gå långt i de olympiska hockeyturneringarna. I kväll spelar man semifinal mot USA och de finländska spelarna gillar sina chanser mot de obesegrade amerikanerna. - Vi har ingenting att förlora, menar Teemu Selänne.
25 Feb 2010, 22:52
I morse åkte Sveriges herrar ut mot Slovakien. I kväll var det damernas tur. Finland slog Sverige i förlängningen och grep därmed bronset.
24 Feb 2010, 13:32
Jaromir Jagr lämnade åttondelsfinalen mot Lettland tidigt i den andra perioden. Enligt den tjeckiska lagledningen ska det handla om en muskelskada i överkroppen.
23 Feb 2010, 05:34
Efter 0-3-förlusten mot Sverige var det en mycket bedrövad Teemu Selänne som sågade den finska insatsen.- Vi stod och tittade på svenskarna, säger han till Ilta-Sanomat.
23 Feb 2010, 04:13
Damkronorna får tampas med Finland om bronset i OS-hockeyn. Finalen blir en nordamerikansk uppgörelse mellan Kanada och USA.
22 Feb 2010, 10:54
Magsjuk Peter Forsberg såg kedjekompisen Patric Hörnqvist tacklas groggy.
22 Feb 2010, 09:38
Andra raka nollan för Henrik Lundqvist.
22 Feb 2010, 08:38
Nicklas Bäckström var den stora offensiva stjärnan och dominerade med ett mål och två assist när Sverige slog Finland med 3-0 och säkrade kvartsfinalplatsen. - Om man jämför med dom två tidigare spelar vi mycket stabilare, sade assisterande förbundskaptenen Tommy Albelin. Nu väntar först antingen Norge eller Slovakien. Sen blir det semifinal mot vinnaren i mötet mellan Kanada och Ryssland.
21 Feb 2010, 19:38
"Vi har kommit på några idéer som vi ska testa. Sen kommer vi att utnyttja dem olika", säger förbundskaptenen.
20 Feb 2010, 11:01
Teemu Selänne historisk när de finska lejonen storkrossade Tyskland med 5-0.