- Foto: Sandra Hellstenius

James Mercer ger inte mycket för att vara pretentiös

Med några timmar kvar tills The Shins står på Peace & Loves näst största scen tar Festival24 ett snack med en sprudlande glad James Mercer.


Hur känns det att vara på P&L?

- Det alltid roligt med festivaler eftersom det händer så mycket runt omkring en.Häromkvällen såg vi Little Dragon och jag hade aldrig hört talas om dem innan men jag blev helt mållös. De är fantastiska!

Ni är baserade i Portland nuförtiden. Är det verkligen så pretentiöst som Fred Armisen och Carrie Brownstein får det att framstå som i Portlandia?

- Det finns verkligen sådana där typiska Portland-situationer. En gång så tog jag med en köttbit på en barbecue hos en polare som är vegan. När vi sen kom di tvar hela framsidan av huset fylld av cyklar för att alla gäster var sådär supernitiska med sin livsstil att de inte ens kör bil. Jag blev nästan utkastad när jag grillade min köttbit på grillen eftersom doften spred sig på festen...

När vi ändå är inne på pretentiösa saker. Känner ni någonsin av gnäll ifrån fans som stör sig på att ni har blivit för stora?

- Oh ja! Förut hade jag en e-mail som folk kunde skriva till. Hade man köpt skivan så fanns liksom min mailadress på baksidan, men efter Garden State blev det lite svårt att hinna med att svara alla.

Läser du någonsin några recensioner?

- Nä, jag försöker verkligen undvika det. Men ibland händer det ju att man råkar titta på en och så fastnar man. Även om det är positiv kritik så tycker jag ofta att de gör så konstiga antaganden om ens musik. Jag vet inte, jag tycker nästan alltid att de har fel!

Vill ni läsa hela intervjun så får ni hålla utkik i Christine & Sandras bloggar!

Text: Christine Gelfgren & Sandra Hellstenius

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!