Har du en gammal boa som ligger och skräpar? Det vore riktigt schysst om du kunde låna ut den till Alice Cooper.
1 av 4
Har du en gammal boa som ligger och skräpar? Det vore riktigt schysst om du kunde låna ut den till Alice Cooper. - Foto: Ap
Vad som hände med den här ormen är fortfarande oklart.
2 av 4
Vad som hände med den här ormen är fortfarande oklart. - Foto: Ap
Han är känd för sina färgstarka scenshower men ormar och giljotiner och bödlar.
3 av 4
Han är känd för sina färgstarka scenshower men ormar och giljotiner och bödlar. - Foto: Ap
Det är som sagt bra om den är tam. Ett tips är även att mata den innan.
4 av 4
Det är som sagt bra om den är tam. Ett tips är även att mata den innan. - Foto: Ap

Storsjöyran efterlyser boaorm till Alice Cooper-konsert

När de sista bitarna nu faller på plats inför Storsjöyran i Östersund är det bara en liten detalj som saknas - en fler meter lång boaorm som Alice Cooper behöver till på lördag.


Fakta Boaorm

Boaormarna är en familj av ormar. Arterna är inte giftiga, utan kramar ihjäl sina byten. De är medelstora till mycket stora ormar, och honorna är vanligen större än hanarna. 

"Jag visste det skulle komma. Jag behöver en boaorm nästa lördag. Tips någon? (Bör vara tam, Zoo-ormar brukar inte funka så bra)." Så skrev Storsjöyrans pressansvarige Stefan Kauppi på sin Facebook i helgen. 

Alice Cooper behöver en boa ASAP

Det är i själva verket rockstjärnan Alice Cooper som behöver en boa till sin show på "Yran". Cooper är Östersundsfestivalens stora dragplåster i år.  

– Jag fick ett mejl från Alice Coopers agent som bad oss försöka ordna fram en boaorm, berättar Kauppi för Östersundsposten och tillägger att ormen måste vara van vid människokontakt, något ormar på djurparker sällan är.

Dansbandsormen var såld

– Jag har lite ormspån på gång, jag fick bland annat ett tips om att keyboardisten i dansbandet Zlipz hade en boa så jag ringde honom, men ormen var tyvärr såld, säger Stefan Kauppi, som ändå har förhoppningar på att rätt boa snart ska ringla fram.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!