6 sminkmissar alla bör passa sig för

Här kommer sex enkla vardagstips som gör att du undviker tråkiga sminkmissar.


1. Vita kajalpennan

Detta knep är till för att få en mer "öppen blick" och för att se piggare ut. Det går helt enkelt ut på att du försiktigt ska dutta lite lätt med en vit kajalpenna innanför franskanten. Problemet är bara att nio av tio pressar pennan så hårt att det blir kritvitt samt kommer på de maskaramålade fransarna. Det ser bara konstigt ut. 

Knep: Ta en tunn pensel, dutta den i "Easy Cover Red" och måla försiktigt innanför franskanten INNAN du målar mascara. Då ser det naturligt och fräscht ut. 

2. Bronzerouget

Bronzerouge är perfekt för att få en jämn och solkysst look med lite skimmer i. Men gränsen är hårfin för när det blir för mycket och du ser ut som en flammig färgpalett. Rama in ansiktet lätt, lägg på kindben, lite på panna och T-zon. Knepet är att använda borsten med lätt hand. Kolla sedan på resultatet med en spegel vid ett fönster. 

3. Ögonbrynen

Jag kan inte säga detta för många gånger: Sluta måla era bryn så det ser ut som clownbryn målade med vattenpensel. Många tjejer i dag lägger bara bas, skippar mascaran och satsar på ett par feta bryn för en lite naturligare och "modelligare look". Ser förjävligt ut om brynen i fråga är ditmålade. 

Knep: Spara ut brynen, färga brynen, plocka brynen. 

4. Det långa slitna håret

Många vill ha långt hår. Men ett långt hår behöver inte betyda ett ovårdat hår. Jag vet att det tar emot men för guds skull – kapa de slitna topparna.

5. Puder

Vanligt kakpuder ska matta ned blank hy – inte fungera som en torr foundation. Dutta lätt i T-zonen – and you're done.

Knep: Det finns fantastiska serum som mattar ned din hy – köp köp!

6. Knepet om att måla utanför

Det är någon dumbom därute som sagt att man kan måla läppstift/läppglans utanför amourbågen för att ge intrycket av större läppar? Detta nonsens hoppas jag innerligt att ingen går på. Att gå omkring med läppstift utanför. Ok om du använder en läppenna som du tonar. Men bespara dig själv kletet utanför.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Apotekaren varnar: Det händer om du äter för mycket vitaminer

27 Feb, 19:26

Så gör du slut med en narcissist • Misstaget du inte vill göra: "Finns en risk"

28 Jan, 12:02
Vill du göra slut med din partner, men misstänker samtidigt att denne har en narcissistisk personlighetsstörning? Då finns det några saker som kan vara bra att tänka på, enligt psykologen Monica Emanell.

Pensionär? Det måste du känna till för att undvika fallskador

10 Jan, 17:32
Närmar du dig pensionsåldern eller har kanske rent av redan nått den? Då finns det några detaljer som är bra att känna till för att undvika fallskador.

Missarna du ska undvika i vinterkylan: "Är ju helt galet"

3 Jan, 14:32
Nu har den isande vinterkylan kopplat ett järngrepp om Sverige. För att undvika hudskador finns det några klassiska missar du bör undvika, det menar hudläkaren Petra Verga Kjellman.

Läkaren slår hål på myterna om vinterkräksjuka – så skyddar du dig bäst

30 Dec 2023, 14:37
Säsongen för vinterkräksjuka har anlänt till Sverige och som vanligt väntas tusentals drabbas av det jobbiga viruset. Nyheter24 har pratat med Doktor24:s ansvariga läkare Lars Lindstedt, som berättar hur du skyddar dig på bästa sätt.

Då MÅSTE du söka vård för vinterkräksjukan – läkaren: "Mycket smittsamt"

28 Nov 2023, 16:52
Under vintern är det inte helt ovanligt att insjukna i vinterkräksjuka. Om du gör det bör du veta om och när det är dags att söka läkarvård. – Då kan det behövas dropp, säger Doktor24:s medicinskt ansvarige läkare Lars Lindstedt till Nyheter24.