Vissa hundraser passar bättre i sängen än andra.
Vissa hundraser passar bättre i sängen än andra. - Foto: Pexels / Pexels

Här är 5 hundraser du inte borde låta sova i sängen

Om du vill ha din hund i sängen, ska du förstås låta den sova där. Det finns dock några hundraser som passar sämre i sängen än andra.


Dessa hundraser är stora och brukar håra och dregla mer än de flesta andra raser – vilket inte passar bra i en säng. Här är listan:

1. Sankt bernhardshund

Sankt bernhardshundar är kända för sin massiva storlek, och väger ofta över 60 kilo. Denna ras behöver mycket utrymme för att sträcka ut sig och sova bekvämt, vilket kan leda till att du får väldigt lite utrymme kvar i din säng. Dessutom tenderar de att salivera mer än många andra raser, vilket kan leda till att dina lakan blir både smutsiga och våta.

Här är hundraserna som skäller mest – och allra högst

2. Newfoundlandshund

Precis som Sankt bernhardshunden, är newfoundlandshundar mycket stora, ofta med en vikt på omkring 60-70 kilo. Deras tjocka päls gör att de har en tendens att bli upphettade, särskilt i en varm och trång säng. Dessutom kan deras päls samla mycket damm och allergener, vilket kan vara otrevligt för personer med allergier eller andningsproblem.

Här är de 5 hundraser som tigger allra mest efter mat

3. Alaskan malamute

Alaskan malamutes är inte bara stora utan har även en mycket tjock päls, vilket är utmärkt för att klara kyla men kanske inte lika bra för ett varmt sovrum. Dessutom fäller de mycket, vilket kan leda till mycket päls över hela sängen och sovrummet. Detta kan kräva extra tid för städning av din säng.

Här är hundraserna som lever kortast – kan dö efter 5 år

4. Bullmastiff

Bullmastiffar är tunga och muskulösa hundar som ofta väger över 50 kilo. Deras storlek och vikt kan göra det svårt att dela säng med dem. Därtill kan de snarka högt på grund av sin korta nos, vilket potentiellt kan störa din nattsömn.

5. Grand danois

Trots deras vänliga och lugna natur, är grand danoiser enorma i storlek – ofta lika stora som en vuxen människa. Denna ras kan ta upp hela utrymmet på en standardsäng, vilket lämnar väldigt lite plats för dig. Deras storlek kan också göra det svårt för dem att hoppa upp och ner från sängen, vilket i sin tur kan öka risken för att de faller och skadar sig.

LÄS MER: Här är de 6 hundraser som rycker allra mest i kopplet

25 gulliga och helt unika hundnamn du aldrig hört förut

/
/
/
Ras
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!