Fem valpraser är dyrare än andra hundar.
Fem valpraser är dyrare än andra hundar. - Foto: Dave Martin & Marko Säävälä/TT

Här är hundvalparna som är allra dyrast – svindlande prislappen

Att skaffa hund är ett populärt sätt att utöka familjen. Pälsklingen kommer dock inte gratis. I ett pressmeddelande har försäkringsbolaget Agria listat de fem dyraste hundvalparna i Sverige. Och det är inga små summor det handlar om.


Det är inte ovanligt att familjer väljer att skaffa en till familjemedlem i formen av människans bästa vän. Men att införskaffa en pälskling är inte alltid en billig historia, snarare tvärtom. 

Att skaffa hund är både en investering i tid men även en ökad kostnad för plånboken. Utöver mat, försäkring och leksaker är kostnaden för att införskaffa hunden hög. 

Därför ska du INTE ta med din hund till restaurangen

Här är Sveriges fem dyraste hundvalpar

Prislappen på hundvalpar kan variera kraftigt beroende på flera orsaker. Den som drömmer om en liten lurvig valp får ofta jobba i ett brett spann och får ofta vidga plånboken.

– Utbud och efterfrågan är ett skäl till att priserna varierar så mycket mellan olika hundar. Nya trender kan snabbt öka populariteten av en viss typ av hund när vi blir inspirerade av filmer, kändisar eller influencers, men det går inte lika fort att erbjuda tillräckligt många valpar. Då sticker priset i väg. De raser som varit populära under längre tid och har många etablerade uppfödare, som golden retriever, labradorretriever och jack russell terrier, ligger på en stabilare prisnivå, säger Patrik Olsson, hundexpert på Agria i ett pressmeddelande.

Men vilken hundvalp är dyrast att skaffa? 

Försäkringsbolaget Agria har listat de fem dyraste valpraserna i Sverige, sett till genomsnittspris.

  1. Labradoodle 38 432 kronor
  2. Fransk Bulldog 27 586 kronor
  3. Golden doodle 27 287 kronor
  4. Pudel, mellan 27 161 kronor
  5. West Highland White Terrier 27 065 kronor

Den dyraste rasen är alltså labradoodle med en prislapp som motsvarar nästan tre valpar av andra sorter. 

Här är 5 hundraser du inte borde låta sova i sängen

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!