Det här husdjuret ska du ha – enligt ditt stjärntecken

En katt och en hasmter
Vilket husdjur passar dig bäst? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att välja ett husdjur kan vara svårt. Varför inte ta hjälp av astrologin? Här är husdjuren du ska ha enligt ditt stjärntecken.

Väduren (21 mars - 19 april): Hund

För dig som är född i Vädurens tecken, är valet av husdjur ganska enkelt. Väduren är kända för sin energi och sitt mod, vilket gör en hund till den perfekta kompanjonen. Speciellt aktiva hundraser som border collies eller schäfrar kommer naturligt matcha din livsstil. Du kommer uppskatta den gemensamma aktiviteten och närheten, och din hund kommer att älska att följa med dig på alla dina äventyr. Det är en win-win-situation! Hundar kräver visserligen en del arbete och engagemang, men det är något du enkelt klarar av med din starka vilja.

Foto: Unsplash

Oxen (20 april - 20 maj): Katt

Om du är en Oxe, är en katt det självklara valet för dig. Oxar är ofta stabila, pålitliga och älskar komfort, egenskaper som passar utmärkt med en katts självständiga natur. En katt kommer ge dig det utrymme du behöver, samtidigt som den erbjuder mysiga stunder framför TV:n. Dessutom är katter lätta att ta hand om, vilket gör dem till en enkel och naturlig förlängning av ditt lugna och jordnära liv.

Foto: Unsplash

Tvillingarna (21 maj - 20 juni): Fågel

För Tvillingarna är kommunikation viktigt. Därför är en talande fågel som en papegoja eller en undulat det bästa valet. Tvillingar älskar att interagera och byta idéer, och en fågel kommer tillfredsställa detta behov. En fågel kräver inte heller så mycket underhåll och kan lämnas ensam under kortare perioder, vilket passar Tvillingens ibland rastlösa och impulsiva natur. Dessutom kan det vara en riktig konversationsstartare när du har gäster!

Foto: Unsplash

Kräftan (21 juni - 22 juli): Akvariefisk

Kräftor är känsliga och familjeorienterade, vilket gör akvariefiskar till ett utmärkt husdjur. Fiskar kräver inte mycket uppmärksamhet, men ger en känsla av lugn och ro i hemmet. Ett akvarium är också en vacker inredningsdetalj som du kan sköta om och vara stolt över. Det kan bli som en liten oas i vardagen där du får tid att reflektera och njuta av lugnet. Och du behöver inte oroa dig för att fiskarna känner sig ensamma när du inte är hemma. 

Foto: Unsplash

Lejonet (23 juli - 22 augusti): Häst

Lejonet är ett tecken som älskar att vara i centrum och kräver uppmärksamhet. En häst kan därför vara det perfekta husdjuret. Även om en häst kräver mycket arbete och engagemang, kommer du att få mycket glädje av det. Dessutom kommer en häst ge dig en känsla av frihet och äventyr, vilket är något alla Lejon söker. Att rida ut i naturen eller att bara tillbringa tid i stallet kan bli höjdpunkter i din vecka.

Foto: Unsplash

Jungfrun (23 augusti - 22 september): Kanin

För den praktiska och omsorgsfulla Jungfrun är en kanin ett utmärkt val. Kaniner är rena och ordningsamma djur som gärna håller sig på ett begränsat utrymme, vilket passar Jungfruns natur. De är också enkla att ta hand om och kräver inte så mycket utrymme, vilket gör dem till ett praktiskt val för mindre boenden. En kanin kommer att ge dig möjligheten att utöva din naturliga omsorgsinstinkt, och du kommer att uppskatta de stunder av lugn och ro som ett sådant djur kan erbjuda.

Foto: Unsplash

Vågen (23 september - 22 oktober): Marsvin

Vågar älskar sällskap och harmoni, och vad kan vara bättre än ett marsvin för att möta dessa behov? Marsvin är sociala, vänliga och ganska tysta, vilket gör dem till det perfekta husdjuret för en Våg. Du kommer att njuta av deras sällskap och de kommer att trivas i ditt lugna och harmoniska hem. Dessutom är de enkla att ta hand om och passar perfekt för de som kanske inte har så mycket tid att ägna åt ett mer krävande husdjur.

Foto: Unsplash

Skorpionen (23 oktober - 21 november): Orm

Skorpioner är kända för sin intensitet och mystik, vilket gör en orm till det ultimata husdjuret. Ormar kräver inte mycket uppmärksamhet men ger en känsla av mystik och djup som du kommer att uppskatta. De är också lättskötta och tysta, vilket gör dem till en enkel och intressant del av ditt liv. Många ormar äter bara en gång i veckan eller ännu mer sällan, så de är inte krävande när det kommer till mat.

Foto: Unsplash

Skytten (22 november - 21 december): Iller

För äventyrslystna Skytten är en iller det perfekta valet. Illrar är nyfikna, aktiva och älskar att utforska, precis som du. De kommer att hålla dig underhållen och du kommer aldrig att tröttna på deras upptåg. Dessutom är illrar små nog att enkelt kunna ta med på dina äventyr. De är sociala djur och kommer att njuta av att vara en del av din aktiva livsstil.

Foto: Unsplash

Stenbocken (22 december - 19 januari): Sköldpadda

Stenbocken är känd för sin tålmodighet och uthållighet, vilket gör en sköldpadda till ett passande husdjur. Sköldpaddor lever länge, vilket passar dig som söker ett djur att ta hand om under en lång tid. De kräver inte mycket arbete och är enkla att ta hand om. En sköldpadda kommer att ge dig en känsla av stabilitet och konstans i ditt liv, något som du högt värderar.

Foto: Unsplash

Vattumannen (20 januari - 18 februari): Råtta

För den uppfinningsrika och oberoende Vattumannen är en råtta ett perfekt husdjur. Råttor är intelligenta, sociala och mycket anpassningsbara. De gillar att lösa problem och kommer att hålla dig stimulerad. Du kommer att uppskatta deras sällskap och de kommer att trivas i ditt spännande och dynamiska liv.

Foto: Unsplash

Fiskarna (19 februari - 20 mars): Hamster

Om du är en Fisk kommer du att finna mycket glädje i att ha en hamster. Dessa små djur är lätta att ta hand om och ger dig möjligheten att koppla av och njuta av livets enklare sidor. De är små nog att passa in i nästan alla livsstilar och de kräver inte mycket utrymme. Detta gör dem till en enkel och behändig kompanjon som kommer att berika ditt liv på ett enkelt och okomplicerat sätt.

Foto: Unsplash

Artikelinspiration: Reader's Digest

Vill du veta mer om ditt, eller andras, stjärntecken? Då finns det mer härlig läsning för dig här!