Krukväxten du måste ha i hemmet – enligt ditt stjärntecken

Vilken krukväxt passar ditt stjärntecken bäst?
Vilken krukväxt passar ditt stjärntecken bäst? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Vill du skaffa en krukväxt men vet inte vilken? Låt astrologin bestämma. Här är den perfekta krukväxten för varje stjärntecken.

Vad kan ditt stjärntecken säga om krukväxter?

Du har säkert hört talas om att ditt stjärntecken kan säga en hel del om din personlighet. Men visste du att det också kan påverka vilken krukväxt som passar dig bäst? Precis som du dras till vissa personer och miljöer, kan du också känna dig mer harmonisk med vissa växter. Växter och blommor har sin egen energi, och att para ihop det med ditt stjärntecken kan skapa en harmonisk och balanserad atmosfär i ditt hem.

Väduren (21 mars - 19 april): Aloe vera

Om du är en Vädur är du känd för din energi och ditt mod. Du älskar utmaningar och är alltid på språng. Därför är Aloe vera den perfekta växten för dig. Den är enkel att ta hand om och behöver inte mycket vatten eller ljus. Dessutom har den läkande egenskaper som kan vara praktiska i ditt aktiva liv. Ett litet tips är att ha Aloe Vera i ditt sovrum eller arbetsrum där du behöver extra energi.

Oxen (20 april - 20 maj): Orkidé

För dig som är Oxe är en orkidé det självklara valet. Du värdesätter skönhet och komfort och är känd för din praktiska natur. Orkidén är elegant och vacker, men också otroligt lättskött. Den trivs bäst i ett ljusare rum men behöver inte direkt solljus, vilket gör den till en mångsidig krukväxt. Ett bra tips är att vattna den med isbitar, då får den precis lagom med vatten och du slipper gissa.

Tvillingarna (21 maj - 21 juni): Fikus

Som Tvilling är du social, intelligent och älskar att utforska nya saker. Därför passar fikusen dig som handen i handsken. Det är en tålig och stark växt som kan stå ut med lite av varje, precis som du. Den behöver inte ständig omvårdnad, men uppskattar ljusa rum. Ett enkelt tips för att hålla din Fikus glad är att placera den nära ett fönster där den får tillräckligt med ljus, men inte direkt solljus.

Kräftan (22 juni - 22 juli): Fredskalla

Om du är en Kräfta är du känslig, omtänksam och familjeorienterad. Fredskallan är den växt som passar dig bäst. Den är känd för sina luftrengörande egenskaper och trivs bäst i skuggiga eller halvskuggiga lägen, vilket gör den enkel att placera i hemmet. Ett tips är att ha den i ett rum där du spenderar mycket tid, så som vardagsrummet eller sovrummet, för att dra nytta av dess lugnande och renande egenskaper.

Lejonet (23 juli - 22 augusti): Monstera

Lejonet är känd för sin styrka, sitt mod och sin karisma. Monstera är den idealiska växten för dig. Den är stor, vacker och gör ett statement i vilket rum den än befinner sig i. Monstera trivs i ljusa rum men inte i direkt solljus, och den är också relativt lättskött. Ett bra tips är att placera den i ett hörn där den får utrymme att växa och där den kan dra blickarna till sig.

Jungfrun (23 augusti - 22 september) – Lavendel

För Jungfrun som är praktisk, organiserad och detaljorienterad, är lavendel det perfekta valet. Denna växt doftar inte bara underbart, den har också många användningsområden i hemmet. Den kan bidra till en bättre sömn och kan även användas i matlagning. Ett enkelt tips är att ställa en lavendelplanta på ditt nattduksbord eller i köket där du lätt kan njuta av dess doft och egenskaper.

Vågen (23 september - 22 oktober): Rosor i kruka

Som en Våg älskar du harmoni, skönhet och relationer. Därför passar rosor dig utmärkt. De är vackra, romantiska och kommer i en mängd olika färger. Dessutom trivs de både inomhus och utomhus. Ett tips är att välja en färg som kompletterar inredningen i ditt hem för att skapa en harmonisk atmosfär.

Skorpionen (23 oktober - 21 november: Kaktus

Skorpionen är känd för sin intensitet och sin passion. En kaktus är robust och kan överleva i hårda förhållanden, mycket likt dig. Denna växt behöver minimal omvårdnad och trivs i både soliga och skuggiga förhållanden. Ett praktiskt tips är att vattna den sparsamt – kaktusen klarar sig länge utan vatten.

Skytten (22 november - 21 december): Arekapalm

För den äventyrliga och frihetsälskande Skytten är en arekapalm det bästa valet. Denna palm ger en tropisk känsla och behöver inte mycket omvårdnad. Den trivs i ljusa rum och ger en lyxig atmosfär. Ett tips är att placera den i närheten av ett fönster där den kan få ljus men inte direkt solljus.

Stenbocken (22 december - 19 januari): Svärmorstunga

Stenbocken är målmedveten, praktisk och pålitlig. Sansevieria, eller svärmorstunga som den också kallas, är lika pålitlig som du. Den kan överleva i olika ljusförhållanden och behöver minimalt med vatten. Ett tips är att placera den i ditt arbetsrum där den kan bidra till en lugn och fokuserad atmosfär.

Vattumannen (20 januari - 18 februari): Spindelväxt

Om du är en Vattuman är du kreativ, oberoende och lite av en frispråkig själ. Spindelväxten är enkel att sköta och trivs i olika ljusförhållanden. Ett tips är att hänga den i en ampel i taket för att spara plats och skapa en bohemisk känsla i ditt hem.

Fiskarna (19 februari - 20 mars): Ormbunke

Som Fiskarna är du kreativ, känslig och full av empati. Därför är Ormbunken ett utmärkt val för dig. Den är en drömmande och elegant växt som älskar fuktiga och halvskuggiga platser. Precis som dig, trivs Ormbunken i en lugn och harmonisk miljö. Ett enkelt tips för att hålla din Ormbunke lycklig är att ställa den i badrummet där den kan njuta av den extra fuktigheten efter en dusch.

Artikelinspiration: Lively Root

Vill du veta mer om ditt stjärntecken? Då finns det mycket härlig läsning för dig här!