Jonas Sjöstedts nya gadd.
Jonas Sjöstedts nya gadd. - Foto: Twitter / TT Montage

Här tatuerar sig Jonas Sjöstedt för samtycke

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt gjorde en tydlig markering när han under måndagen tatuerade sig i Umeå.


Om rörelsen

FATTA är en rörelse som kämpar mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning.

Nyheter24 har tidigare skrivit om kampanjen FATTA! Där kända profiler och komiker har deltagit i en tatueringskampanj för att synliggöra kampen mot det sexuella våldet.  

Många politiker har valt att lägga upp bilder på sig själva med låtsastatueringarna men nu har alltså Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt tagit det hela lite längre. Under måndagen gjorde han en riktig tatuering med texten "FATTA!". Efter att ha lovat att tatuera in budskapet om han blir tillfrågad.

"Måste vara första gången i världshistorien"

–  Jag tycker att det är fantastiskt att han tatuerat in vårt budskap på sin kropp! Det måste vara första gången i världshistorien som en partiledare tatuerat in en rörelses budskap på sin kropp, säger Ida Östensson, som ligger bakom Fatta-kampanjen, till Folkbladet.

Partiledaren valde att placera sin första tatuering någonsin över foten och skrev själv på Twitter att den var en "enormt viktig sak och ett löfte". 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Testar

15 Nov 2022, 12:40

Annie Lööf slår tillbaka mot KD och M: "Bröt sina vallöften"

22 Jan 2019, 12:37
Annie Lööf är inte svikaren – det är Moderaterna och Kristdemokraterna som fört väljarna bakom ljuset. Det säger Center-ledaren i en ny intervju.

Nya ministern Amanda Lind redan i blåsväder – detta har hänt

22 Jan 2019, 07:45
Det blev en stökig första dag för Löfvens nya kulturminister, miljöpartisten Amanda Lind. Lind har erkänt att hon rökt cannabis, hon har också hyllat skandalministern Mehmet Kaplan.

Ygeman gör comeback – här är alla nya ministrar

21 Jan 2019, 11:40
Anders Ygeman är tillbaka i regeringen. Idag presenterade Stefan Löfven de nya ministrarna.

Jimmie Åkessons känga till Kristersson: "Om han någonsin vill bli statsminister måste han..."

21 Jan 2019, 07:56
Sverigedemokraterna har inte gett upp tanken på ett nytt block inom svensk politik. Nu sträcker Jimmie Åkesson återigen ut en hand till M och KD.

SD-politiker avgår efter kritiserat Facebook-inlägg

20 Jan 2019, 10:42
När Stefan Löfven röstades fram som Sveriges statsminister var det en del som blev missnöjda, bland andra Sverigedemokraten Erik Wennerström. Efter ett kritiserat Facebook-inlägg avgår han nu med omedelbar verkan.