Polestar 2
Fyrhjulsdrivna Polestar 2 är nu betydligt billigare - Foto: Polestar

Polestar viker sig för Tesla: Dumpar priser med 65 000 kronor

Polestar har nyligen värderats som värdelöst och tvingats varsla 450 anställda. Nu sänker man också priset på sin elbil Polestar 2.


Den svensk-kinesiska elbilstillverkaren Polestar har haft det tufft i det senaste. 

Exempelvis har Volvo Cars ägarandel av företaget nyligen värderats till noll av SEB, och man har varslat hela 15 procent av personalen om uppsägning.

Nu dumpar man också priset på Polestar 2, trots att vd Thomas Ingenlath har sagt att man inte ska ge sig in i ett priskrig med Tesla i en intervju med Automotive News.

Mitt i krisen: Polestar varslar 450 personer

Billigare med fyrkrafs

Mer specifikt handlar det om de fyrhjulsdrivna versionerna av Polestar 2, som nu är 65 000 kronor billigare, rapporterar Vi Bilägare.

Polestar 2 Long Range, med det stora batteriet och fyrhjulsdrift, kostar nu 609 000 kronor, jämfört med 674 000 kronor innan sänkningen.

Vill man ha samma bil med Performance-paket får man betala 674 000 kronor, jämfört med 739 000 kronor.

Så länge håller batteriet i din elbil

Paketerat som erbjudande

I bägge fallen är de prissänkta bilarna märkta med etiketten “erbjudande”. Vill man välja till Plus-paketet, som bland annat innefattar den ack så viktiga luftvärmepumpen, får man betala 50 000 kronor extra.

I och med sänkningen kommer Polestar 2 ner på en jämförbar nivå med motsvarande modell från Tesla.

Prissänkningen kommer bara några dagar innan säljstarten av nya Polestar 4, som saknar bakruta och ska hjälpa till att lyfta märket ur den pågående svackan.

Experterna larmar: Sverige har för få elbilsladdare

Elon Musk: Kinesiska elbilar kommer “krossa” konkurrenterna

Bil