Kodjo avslöjar, hatet blev för mycket: "Som tortyr"
Nu berättar Kodjo Akolor om varför han valde att lämna "Morgonpasset i P3". - Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures & Jessica Gow/TT

Kodjo Akolor avslöjar, hatet blev för mycket: "Som tortyr"

Nu avslöjar Kodjo Akolor varför han slutar i "Morgonpasset i P3". "Jag håller på att blöda ihjäl, och jag vill inte dö".


Det var i början av året som programledaren Kodjo Akolor, 41, berättade i en livesändning att han skulle hoppa av ”Morgonpaset i P3”. Han har även tidigare varit programledare för melodifestivalen och sommarpratat i ”Sommar i P1”. 

Nu avslöjar han i sin podcast ”Arantxa: might delete never” varför han valde att sluta.

 – Jag håller på att blöda ihjäl, och jag vill inte dö, säger han. 

Kodjo Akolor: ”Som tortyr”

Kodjo har lett radioprogrammet sedan 2009. Han berättar i podcasten om hur beslutet att sluta växt fram genom åren. Tillslut rann bägaren över och Akolor beslutade att hoppa av radioprogrammet, hatet blev för mycket. 

Kodjo Akolor. Bildkälla: Claudio Bresciani / TT

– Till slut landar man i ”Fuck it, I'm out”, jag klarar inte en enda kommentar till, jag håller på att blöda ihjäl, och jag vill inte dö, så då går jag och gör någonting annat, säger han i podcasten. 

Han beskriver hatkommentarerna som tortyr. Han säger att det är som en tortyrmetod där man skär många små sår i kroppen tills personen dör. 

Kodjo berättar om ålderskrisen

Kodjo Akolor berättar även att en del av beslutet också grundade sig i ålderskris och att han inte jobbade mot sina drömmar längre och bara stod och trampade. 

– Jag kan inte säga att det var en faktor, det var en massa olika saker, en del av det var det här ”death by a thousand cuts”, en del av det var en ålderskris, en del var att någonstans känna att jag jobbar inte mot mina drömmar längre utan jag sitter bara här, fat and happy. Jag gör inte det jag drömde om att jag skulle göra. 

/
/
P3
/
/
hat
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!