- Foto: Stella Pictures/Jonas Ekströmer/TT

Rickard Olsson träffade Patrick Grimlund dagen innan dödskraschen: "Makabert"

Dagen innan olyckan hade Patrick Grimlund varit på en ishockeymatch med syftet att samla in pengar till Börje Salmings stiftelse. På plats fanns även programledaren Rickard Olsson som träffade Patrick och hans fru.


Söndagen den 8 januari strax innan 13.000 larmades polis, räddningstjänst och ambulans med anledning av en trafikolycka på länsväg 990, i höjd med Björkhem utanför Strängnäs.

En personbil och en lastbil hade krockade kraftigt i en kurva. I lastbilen färdades en man och en kvinna i 40-års åldern. Personbilen kördes av tv-profilen Patrick Grimlund.

Sara Grimlund om sorgen efter makens död

På Instagram skriver Patricks fru Sara Grimlund under tisdagen om sorgen efter makens död.

"Min älskade man, världens bästa pappa till dina fyra fantastiska barn, min livskamrat, stora kärlek, bästa vän, människan jag delat allt med - vi kan inte förstå att du inte finns bland oss längre", inleder Sara sitt inlägg.

Patrick Grimlunds radarpartner om sorgen

Magnus Hedberg ledde "Lyxfällan" tillsammans med Patrick Grimlund i sju års tid. På Instagram skriver han nu om sorgen efter vännens bortgång.

"Patrick, min radarpartner och vän. Är fortfarande i total chock och fullständigt förkrossad över att du inte finns kvar hos oss längre. Så brutalt overkligt och helt omöjligt att ta in", skrev Magnus Hedberg.

Rickard Olsson: "Känns så jävla konstigt"

Patrick Grimlund hade under lördagen varit i Mariefred och deltagit i matchen mellan Mikael Samuelssons lag Samuelssons Hockey Friends och IFK Mariefred Local Stars. Syftet med matchen var att samla in pengar till Börje Salmings stiftelse till förmån för ALS.

En som fanns på plats var programledaren Rickard Olsson som träffade Patrick Wiklund under lördagen. Även hustrun Sara Grimlund var på plats med deras tre barn.

– Jag var inne i omklädningsrummet och hejade och morsade på Patrick och sa något i stil med "ska du spela, fan vad roligt och modigt". Alla hockeyproffsen var också där. Det är så makabert, jag hälsade också på hans fru Sara och stod sedan där med deras barn och tittade på första perioden. Då sa ett av barnen till mig "det där är min pappa, han är 50 år" och så skrattade vi, säger Rickard Olsson till Aftonbladet.

Rickard Olsson. Foto: Erik Simander/TT

Rickard Olsson berättar till tidningen att Patrick var på gott humör under lördagen och blev även "utsedd till lagets sämsta spelare".

– Han var ju lite ranglig på sina skridskor och alla skrattade. Det var ju roligt då. Sedan händer det där på söndagen. Vad fan, vi sågs ju igår och tog en bild med varandra i omklädningsrummet. Det kan inte vara möjligt, det känns så jävla konstigt. Livet är så skört och det är hemskt att något sådant här ska hända för att man ska inse det.

Patrick Grimlund blev 50.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!