Kylie Jenner
Kylie Jenner möts av massiv kritik. - Foto: AP Photo/Michel Euler/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

​Hatstorm mot Kylie Jenner efter bilden med halsbandet: "Så vidrigt" ​

Kylie Jenner gick ut på Paris gator med ett halsband från Givenchy runt halsen. Halsbandet har genom åren blivit hårt kritiserat, och nu anklagas Kylie för rasism. Vi vill varna känsliga läsare.


Kylie Jenner, 25, befinner sig i skrivande stund i modets huvudstad Paris. Där pågår modeveckan för fullt, och Kylie ser till att synas rejält. 

Tidigare i veckan möttes Kylie av kritik då hon dök upp på Schiaparellis visning i en klänning med ett fejkat lejonhuvud på. 

Kylie Jenner i Paris 2023. Bildkälla: AP Photo/Michel Euler/TT Bild

Opassande, tyckte en del djurvänner – men organisationen PETA tyckte att Kylies klädval var kanon, något som TMZ då rapporterade om.

Men lejonhuvudet är inte det enda uppseendeväckande som Kylie Jenner har dragit på sig i modeväg den här veckan...

Kylie Jenner bär noose-halsband från Givenchy

Under tisdagen gav sig Kylie ut i en elektriskt blå klänning, rosa glittrande stövletter och ett halsband från det franska modehuset Givenchy. Halsbandet är ett så kallat "noose"-halsband, alltså en snara.

Kylie Jenner i ett halsband från Givenchy – som väckte stor uppmärksamhet redan första gången det visades för omvärlden. Bildkälla: Stella Pictures.

Redan när Givenchy först visade upp halsbandet år 2021 så möttes det av massiv kritik då det påminner om de snaror som slavar tvingades ha runt sina halsar.

Kylie Jenner i noose-halsbandet från Givenchy. Bildkälla: Stella Pictures.

Att Kylie nu väljer att bära halsbandet är något som har väckt ramaskri och upprörda röster på sociala medier. 

En modell med noose-halsbandet på Givenchys modevisning 2021. Bildkälla: Stella Pictures.
Halsbandet har varit omtalat i flera år. Bildkälla: Stella Pictures.

Kylie Jenner möts av kritik på sociala medier

Några reaktioner på Reddit och Instagram lyder:

"Det är så jävla vidrigt"

"Den här kvinnan har svarta barn. Det är så äckligt. Det är inte okej att säga "hon vet antagligen inte". Hon behöver veta".

"Att använda det här två år efter att det visades på catwalken, när hennes stylist vet hur människor känner kring det här...det är ett VAL. Ett riktigt vidrigt val".

"Det är inte bara ett halsband, hörrni. Det är inte det. Det är en uppenbar påminnelse om brutaliteten och skräcken som svarta människor utsattes för av vita människor".

"Hon har svarta barn, tondövt och löjligt"

Även på Twitter möts Kylie av kritik för sitt val av halsband.

Inte första gången familjen Jenner-Kardashian kritiseras för rasism

Det här är inte första gången som familjen Jenner-Kardashian anklagas för rasism. Tidigare har Nyheter24 skrivit om när Kylie Jenners storasyster Khloé Kardashian höll fyra svarta kvinnor i koppel på röda mattan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!