Markoolio och Irmas husbygge blev ett riktigt pangbygge!
Markoolio och Irmas husbygge blev ett riktigt pangbygge! - Foto: Pressbild/TV4/StellaPictures

Svindlande prislappen på Markoolio och Irmas nya hus – så mycket är bostaden värd

Markoolio och mamma Irmas husbygge närmar sig slutet. Efter hårt slit och många skratt senare efter att ha rivit det gamla huset har ett större byggts upp åt Irma Lehtosalo.


Den 12 januari hade den nya realityserien "Marko och Irma" premiär på TV4. I programmet får vi följa Marko "Markoolio" Lehtosalo, 48, och tv-världens nya stjärna mamma Irma Lehtosalos vardag på Ingarö i Stockholms skärgård. 

Tillsammans har de ett eget program som verkar ha gått hem i tv-sofforna, där tv-tittarna får se son och mor bygga ett nytt hus till Irma. 

Markoolio och Irmas husbygge: "Stor kostnad"

Nu börjar serien närma sig slutet – och snart står Irma Lehtosalos hus på plats. Undrar du vad huset är värt? Enligt sajten Booli är huset värderat till 3 340 000 kronor, om priset däremot är uppskattat utefter villan som fanns innan programmet är oklart.

Till nöjessajten Hänt berättar däremot byggledaren Håkan Svanström hur mycket huset är värt:

– Det som stod där det var inte värt någonting. Det var ju bara tomten som var värd någonting. Och idag står ett hus som kanske är värt fyra-fem miljoner och med tomten kanske sju-åtta miljoner. Så det är klart att det har varit en stor kostnad för Marko men en bra investering att få ihop det här.

Byggledaren och Markoo känner varandra sedan en lång tid tillbaka. Bekantskapen har således gett grund till att det inte rått några tvivel om att hjälpa artisten och hans mamma med husbygget.

– Jag har känt Marko sedan 2013-2014 och har hjälpt honom med hans hus i många år. Han är ju artist och han är inte den som tar hand om sitt hus direkt så jag har hjälpt honom med allt som behövs, service och underhåll. Allt som man behöver göra när man äger ett hus, säger Håkan till nöjessajten.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!