Sophie Elise
Inga konsekvenser för Sophie Elise efter knarkbilden på Instagram - Foto: Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Inga konsekvenser för Sophie Elise efter knarkbilden – trots 550 anmälningar

Den norska influencern Sophie Elise Isachsen la ut en knarkbild på sin Instagram. Men några konsekvenser blir det inte för Sophie Elise, som har en podd på norska public service-kanalen NRK.


Norska Sophie Elise Isachsen, 28, är en av Norges mest framstående influencers. På Instagram har hon över en halv miljon följare, och där uppdaterar hon ofta om vad som händer i hennes glamourösa liv med fest, shopping och resor.

Men i helgen la Sophie Elise ut en bild som hon snabbt kom att ångra. Bilden visar nämligen hur hennes kompis, en kvinna med starka kopplingar till det norska kungahuset, håller en påse med vad som tros vara kokain.

Sophie Elise la ut en festbild som visade hur hennes kompis höll en påse med vad som tros vara kokain.

Influencerns tjejkompis är även hon en framstående profil med över 70 000 följare. Hon har starka kopplingar till det norska kungahuset, något som har gjort att bilden snabbt blev en snackis på sociala medier.

Kvinnan som håller i vad som påstås vara en drogpåse är även hon en influencer. Hon har starka kopplingar till det norska kungahuset. Bildkälla: Stella Pictures.

"Livet blir cirka en miljard gånger roligare när man bara ger fan i allt", skrev Sophie Elise som caption till bilden.

Inga konsekvenser från NRK för Sophie-Elise efter knarkbilden

Sophie Elise har synts i flera stora norska tv-program så som serien Bloggerna och år 2015 var hon med i danstävlingen "Mitt dansecrew".

Sophie Elise driver även podden "Sophie og Fetisha" på NRK, som är Norges public service-kanal. Men några konsekvenser blir det inte för Sophie Elise när det kommer till knarkbilden.

– Vi har pratat med Sophie Elise idag. Den aktuella bilden är inte tagen i ett NRK-sammanhang eller postad på någon av NRK:s plattformar. Så det blir inte rätt att vi ska kommentera det, säger Christina Rezk Resar som är redaktör för NRK Underholdning i ett mejl till NRK.

Podden kommer att släppas som planerat på torsdag.

– Givet den information som Sophie Elise har givit oss så får det inga konsekvenser för hennes samarbete med NRK, säger Resar vidare.

Sophie Elise. Bildkälla: Stella Pictures.

550 anmälningar efter Sophie Elises knarkbild

Kringkastingsrådet är Norges svar på Granskningsnämnden, och de har hittills fått in över 550 anmälningar gällande Sophie Elises knarkbild. Det är ett av de ärenden som det har kommit in flest anmälningar kring. Rekordet är 6000 anmälningar, skriver NRK vidare.

Efter att bilden började spridas på sociala medier så har både Sophie Elise och hennes vän gjort sina konton privata på sociala medier

Sophie Elise är en av Norges största influencers. BIldkälla: Stella Pictures.
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!