Bildkälla: Postkodslotteriet press
Bildkälla: Postkodslotteriet press

Tävlande berättar sanningen bakom Postkodmiljonären: "Han googlar"

I Postkodmiljonären har de tävlande chansen att kamma hem hela en miljon kronor. Men för att lyckas med det måste Rickard Sjöberg grilla de tävlande med 15 frågor i "Heta stolen".


Så kvalificeras du till Postkodmiljonären: 

I Postkodlotteriet har du chans att vinna varje dag. Några av dessa vinnare får besök av lotteriets vinstutdelning som varje vecka åker landet runt för att överraska med vinstcheckar. Besöket filmas av ett tv-team och vinnarna presenteras sedan i Postkodmiljonären. 

I Postkodmiljonären har den tävlande chansen att vinna en miljon kronor om personen klarar av femton svåra frågor. När de tävlande gästar är de välkomna att slå sig ner i den heta stolen. 

Sedan 2005 har Rickard Sjöberg, 54 , varit programledare för Postkodmiljonären. Programmet sänds varje fredag och lördag, kl. 19.30 i TV4. 

Så fungerar Postkodmiljonären: 

Om de tävlande känner sig osäkra på en fråga finns det alltid livlinor man kan haka sig fast i: 

– Ring en vän 

–  50/50

– Fråga stjärnorna 

Det finns även en fjärde livlina som heter "byt fråga"- där deltagarna får en ny fråga. Men väljer man att använda sig av alla livlinor, ja då utgår säkerhetsnivån på 100 000 kr.

 Men en populär livlina hos deltagarna är ”Ring en vän”. 

Sanningen i Postkodmiljonären: "Vanligare än man kan tro"

Det var bara nu i veckan som ett gammalt klipp från det populära programmet börjat cirkulera på TikTok. I klippet avslöjas någonting som Rickard Sjöberg minsann haft bra koll på under sina år som programledare. Men som kanske tittarna haft sämre koll på. 

Nämligen hur det kan gå så snabbt för de anhöriga som rings upp att hitta rätt svar?

Det var när Aron Andersson, äventyraren, och Per Leander ställde upp i programmet för att kamma hem vinsten till Barncancerfonden, fick frågan vad "provolone" betyder från det Italienska köket. 

Svarsalternativen var då:

A: Pasta

B: Ost 

C: Korv 

D: Skinka 

Den tävlande valde att ringa sin kompis Kalle som han plötsligt säger är jäkligt beredd där hemma med google. Rickard Sjöberg säger då plötsligt:  

–  Varför är det så många som sitter och hymlar att man har vänner där hemma som sitter och googlar? 

– Ja, jag vet inte, han är jäkligt snabb i fingrarna iallafall.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!