Pernilla Wahlgrens skönhetsbehandling
Pernilla Wahlgrens skönhetsbehandling väckte starka reaktioner. - Foto: Caisa Rasmussen/TTBild, Instagram/pernillawahlgren, Claudio Bresciani/TT Bild

Följarna rasar på Pernilla Wahlgrens nya skönhetsbehandling: "Jisses"

Pernilla Wahlgren berättar nu att hon gör skönhetsbehandlingen Softwave som är som ett ansiktslyft – utan operation. Men nu reagerar hennes följare på behandlingen.


Pernilla Wahlgren, 55, föddes rätt in i kändisskapet – som dotter till skådespelarna Christina Schollin och Hans Wahlgren så är Pernilla van vid rampljuset. Under årens gång så har hon hunnit testa på alla möjliga roliga skönhetstrender – vi har sett henne som blondin, brunett och rödhårig. Och Pernilla har verkligen hunnit beta av olika klädstilar också.

Pernilla Wahlgren var bara 17 år när hon slog igenom i Mello 1985. Bildkälla: Stella Pictures.
Pernilla Wahlgren, Carl Lewis och Lena Ph på Hamburger börs 1987. Bildkälla: Stella Pictures
Pernilla och Bianca Ingrosso 2009. Bildkälla: Stella Pictures.

Har Pernilla Wahlgren gjort några skönhetsoperationer? 

Men när det kommer till skönhetsingrepp så skiljer sig Pernilla lite från andra kändisar. Hon är faktiskt väldigt "naturell". Men Botox har hon testat en gång. 

– Det var en mardröm, för jag använder mina ansiktsmuskler så mycket. Det var botox jag testade då och jag såg helt galen ut. Så nej, det är inte min grej. Då satsar jag hellre på en riktigt bra ögonkräm, har Pernilla sagt till Femina.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Stefan Jerrevång/TT Bild

Pernilla Wahlgren gör skönhetsbehandlingen Softwave

Pernilla har även skönhetsmärket L'Acuila som hon lanserade 2022, och på sin Instagram – där Pernilla har över 800 000 följare – så lägger hon ofta upp reklam för sina produkter och olika lanseringar.

Därför var det en del följare som reagerade med förvåning när Pernilla la ut ett betalt samarbete med skönhetskliniken Beauty Box i Bromma. I ett klipp så avslöjar Pernilla att hon gör en avancerad och väldigt smärtsam skönhetsbehandling som heter Softwave.

I sitt inlägg på Instagram så hyllar Pernilla behandlingen, och hon är väldig nöjd med resultatet.

"ÄLSKAR resultaten man får!! Och att man kan bromsa ansiktets åldrande - utan att FÖRÄNDRA sitt utseende - vilket jag absolut inte vill. Hellre skrattrynkor än ett stelt ansikte fullt av botox!", skrev Pernilla.

På forumet Realself, där miljontals användare som har gjort olika skönhetsingrepp och operationer, kan recensera de olika ingreppen eller behandlingar de har gjort, så är de flesta eniga om en sak – ingreppet är oerhört smärtsamt.

"Smärtan vad olidlig. Jag trodde jag hade hög smärttröskel men det var brutalt", skriver en kvinna.

"Smärtsamt och dyrt", skriver en annan.

En annan patient skriver att hon fick både bedövningskräm, Ipren och lustgas före Softwave-behandlingen, men att hon var nära att avbryta behandlingen för att smärtan var så fruktansvärd. Andra skriver att det inte alls var så farligt, och många är nöjda med resultatet de fick.

En reporter på skönhetstidningen Allure testade behandlingen förra året och hon var väldigt nöjd – trots att det gjorde ont.

Så mycket kostar Softwave

Behandlingen är inte jättebillig. En behandling av ansiktet går på 18 000 kronor enligt klinikens hemsida. Prislappen för behandlingen har nu fått flera av Pernillas följare att reagera. Dels handlar kritiken om att det känns ouppnåeligt för hennes följare att ha råd att lägga så mycket pengar på en ansiktsbehandling. 

Andra följare ifrågasätter hur det rimmar med Pernillas hudvårdskollektion L'Acuila. 

"Jaha, jag trodde att man gjorde det med dina produkter, men ack så fel man kan ha, man måste alltså lägga flera tusen på någon annan behandling/produkt för att få resultat av dina produkter, oki, då vet jag", skriver en besviken följare i kommentarsfältet. 

Reaktioner på Pernilla Wahlgrens inlägg om skönhetsbehandlingen. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!