Nassim Al Fakir talar ut om uppväxten.
Nassim Al Fakir talar ut om uppväxten. - Foto: Discovery+

Nassim Al Fakir talar ut – mamman var med i ökända sekten

Nassim Al Fakir öppnar upp sig om sin barndom och mamman som blev Jehovas vittne. Det blev starka känslor i programmet Över Atlanten.


Nassim Al Fakir,  känd som svensk musiker, programledare och skådespelare. Al Fakir har medverkat i många olika program. Bland annat är det nog många som känner igen honom som programledare på Bolibompa i SVT. Musiken har varit en viktig del av hans liv.  Nassim har spelat musik sedan han var fyra år gammal. 

Nassim Al Fakirs medverkan i Över Atlanten

Programmet där svenska kändisprofiler ger sig ut på äventyr och tar sig över Atlanten tillsammans med storseglaren Gunnar Gurra Krantz

Avsnitten bjuder på spänning och äventyr. I vissa segment  får tittarna ta del av kändisarnas bakgrund. I senaste avsnittet fick vi se Nassim Al Fakir öppna upp sig om sin barndom. En barndom som inte verkar vara alltför lätt. 

Läs mer om vilka kändisar som medverkar i Över Atlanten - Här

Bild från Nassim Al Fakir barndom. Bildkälla: Discovery+

Nassim Al Fakirs mamma blev medlem i Jehovas vittnen

 Al Fakir levde i en stor familj där musiken var i centrum. Men det finns ett djup i varför musiken var så viktig för familjen. Som liten upplevde han jobbiga känslor, säger han under avsnittet.

— Pappa var uppvuxen som muslim och mamma var en sökande person och blev Jehovas vittne. Jag har full respekt för att alla har olika religioner, men jag vet att jag tyckte det var ganska jobbigt hemma. 

Mammans religion påverkade Al Fakirs uppväxt i form av att hon var väldigt velig på sina svar till sonen. Detta blev jobbigt för Nassim att förhålla sig till som barn.  

— Det var så mycket ja, nej, ja, ja, nej , säger Nassim till seglarlaget Hans Fahlén och Julia Dufvenius

Han berättar även att de aldrig firade några födelsedagar eller julaftnar. Men något som Al Fakirs mamma var duktig på var att pusha honom till att prova saker. 

Mamman var orolig för Nassim under hans uppväxt, mest på grund av hans läs- och skrivsvårigheter under skolgången. Mamman sa alltid till Nassim. 

— Men testa Nassim du vet inte innan du har testat, Som ett mantra. Enligt honom sa hon detta alltid i all stress. 

Men för honom var det en styrka han har med sig hela livet. Det har fått honom till där han är idag, då han sällan tackar nej till ett erbjudanden. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!