Zlatan Ibrahimovic har köpt en ny bil
Zlatan Ibrahimovic har köpt en ny bil. Och det inte vilken rishög som helst... - Foto: Jonas Ekströmer/TT Bild, Stella Pictures. Bilden är ett montage.

Zlatan Ibrahimovics galna lyxköp åt sig själv – för 4,5 miljoner

Zlatan Ibrahimovic fyller 42 och har unnat sig en härlig födelsedagspresent, något han stolt visar upp på sin Instagram. Men han nöjde sig inte med en bit prinsesstårta direkt. Istället har Zlatan slagit till på ett riktigt värstingåk...


Idag, den 3 oktober 2023, så fyller Zlatan Ibrahimovic 42 år. Efter en intensiv och fullkomligen briljant fotbollskarriär la Zlatan i somras fotbollsskorna på hyllan för gott. 

Då hade han under sin proffskarriär hunnit göra 574 mål och spelat i klubbar som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan, Paris Saint Germain och Manchester United.

Zlatan och Helena Seger gick på Coldplay – då gjorde han det gulliga

Zlatan och hans bilar

Zlatan har ett väldokumenterat intresse för exklusiva "supercars". I våras skrev Nyheter24 om hans galna samling som då bestod av 13 lyxbilar till ett totalt värde av 171 miljoner kronor.

Zlatan kör uteslutande tyskt eller italienskt. I sitt stall har han nämligen bilar från italienska Ferrari och tyska Porsche. När Zlatan fyller år så brukar han unna sig ett nytt vrålåk, och förra året föll valet på en Ferrari Daytona SP3. Prislappen? 22 miljoner kronor.

Zlatan visar sin nya Ferrari på Instagram

På Instagram har Zlatan över 63 miljoner följare, och under sin födelsedag så uppdaterade han med en bild som visade interiören på en Ferrari. Och det är inte vilken Ferrari som helst.

Modellen heter Ferrari Purosangue och brukar i folkmun kallas för "Ferraris första suv". Den som inte sov på italienskalektionerna vet att Purosangue betyder "fullblod". 

I höstas rapporterade biltidningen Vibilägare om Ferraris nya bil, och skrev då att Ferraris vd Benedetto Vigna själv inte vill kalla bilen för en suv. Detta då det kan vara lite som att svära i kyrkan. 

Kaos efter svenska stjärnans bild med Zlatan: "Farlig duo"

Ferrari Purosangue är ingen billig historia. Bildkälla: Stella Pictures.
Ferraris första suv – fast vd:n vill inte att den kallas för det...Bildkälla: Stella Pictures.

Istället kallar Ferrari bilen för "en autentisk, fyrsitsig sportbil". De beskriver den även som den "mest kraftfulla".

– Snälla kalla den inte för en suv. Det är en Ferrari, sa Vigna till den samlade presskåren på plats då, skriver Vibilägare.

Så mycket kostar Ferrari Purosangue

Tidningen DagensPs kallar bilen för "den galnaste suven pengar kan köpa".

Så, vad får du hosta upp för att äga en Ferrari Purosangue? Jo, enligt DagensPs börjar de på 4,5 miljoner kronor.

Grattis-hälsningen från Lilla Al-Fadji

En som snabbt uppmärksammade Zlatans nya köp var Felipe Leiva Wenger som ligger bakom humorkaraktären Lilla Al-Fadji.

"HAPPY BÖRSHDAY HOMIE • KÖR VÄH", skrev han i kommentarsfältet – en kommentar som snart är uppe i 300 likes.

Lilla Al-Fadjis hälsning till Zlatan på födelsedagen.


Vi kan bara hålla med!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!