Filip Dikmen känner sig besviken efter beslutet från Musikhjälpen
Filip Dikmen känner sig besviken efter beslutet från Musikhjälpen

Filip Dikmen sparkas från Musikhjälpen: "Sagt för mycket"

Ännu har det inte offentliggjorts, men enligt uppgifter till Dagens Nyheter skulle Filip Dikmen vara en av årets programledare för Musikhjälpen. Detta har nu ändrats efter Dikmens publika ställningstagande i konflikten mellan Israel och Palestina.


Komikern Filip Dikmen spekulerades vara en av årets programledare för ”Musikhjälpen”. Men nu har samarbetet avbrutits, och detta pågrund av Dikmens tydliga ställningstagande i konflikten mellan Israel och Palestina skriver DN under torsdagseftermiddagen.

Dikmen menar själv att de videor han har postat på sociala medier angående frågan är det som har lett till beslutet. I ett uttalande till Dagens Nyheter anser sig Dikmen vara ”sårad” och ”besviken”.

"Baserat på vad jag fått höra från mina arbetsgivare så anser de inte att jag har varit partisk eller problematisk. Det verkar snarare handla om att jag sagt för mycket", säger han till DN.

Kan ej bekräftas

I en av sina videor på TikTok refererar Dikmen till Israel som ”förövare” och Palestina som ”ett offer” och menar själv att han inte ser något problematiskt i det han postat.

I en kommentar till DN säger Sveriges Radio att de inte kan bekräfta uppgifterna att Filip Dikmen skulle ha varit programledare.

/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!