Den norska tidningen Dagbladet skriver med en hård ton om Marcus och Martinus.
Den norska tidningen Dagbladet skriver med en hård ton om Marcus och Martinus. - Foto: Jessica Gow/TT & Erik Johansen/TT.

Norge hånar Marcus och Martinus: "Så mycket oväsen"

Marcus och Martinus tog hem segern i svenska Melodifestivalen. Norrmännens deltagande i den svenska tävlingen har inte varit helt okontroversiell och nu möter tvillingarna hård kritik från hemlandet.


De norska bröderna Marcus och Martinus tog hem svenska Melodifestivalen i år, något som inte har varit helt okontroversiellt. När kvalfinalen slogs ihop med finalen var det många som utryckte missnöje, däribland deltagaren Gunilla Persson och politikern Sara Skyttedal som beskrev det nya systemet som "uppenbart korrupt".

Alla har heller inte varit nöjda med att norrmän ställt upp i den svenska Melodifestivalen. Den norska skådespelaren Kristofer Hivju, känd från bland annat Game of Thrones och Beck, var en av de som inte förstod sig på norrmännens deltagande. 

– Ni behöver inte norska artister. Det är ju sinnessjukt! sade Hivju till Expressen då.

Bert Karlsson var ännu mer upprörd. 

– Det är åt helvete att en norrman kommer hit och ska vinna Melodifestivalen. Det tycker jag är hemskt, sade han i en intervju med Expressen.

Norska stjärnan i chock över Marcus och Martinus Mello-medverkan

Bert Karlsson ilsken över Marcus och Martinus bidrag i Mello

Marcus och Martinus tävlar i Eurovision song contest 2024

Trots kritiken tog bröderna hem hela Melodifestivalen och ska under lördagen tävla i Eurovision song contest 2024 som äger rum i Malmö.

Nu möts Marcus och Martinus av missnöje från hemlandet. Den norska tidningen Dagbladet skrev om bröderna i en recension av tisdagens semifinal.

Därför syns Marcus & Martinus mamma så sällan

Eric Saades kupp under Eurovision – i protest mot Israel

Norska tidningen antyder att Marcus och Martinus är landsförrädare

Tidningen skriver "Och nu: Bröderna Qui..., ursäkta Marcus & Martinus. Men alltså: Är det här låten som har orsakat så mycket oväsen?" och antyder att Marcus och Martinus är quislingar, ett ord nära förknippat med ordet landsförrädare. 

Den norska recensenten går vidare med att säga bidraget och kallar låten för "Forgetable" och skriver "mycket väsen för ingenting". Allt som allt gav den norska tidningen bidraget tre av fem i betyg.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!