Bert Karlsson är inte nöjd med norrmännens deltagande i Melodifestivalen 2024.
Bert Karlsson är inte nöjd med norrmännens deltagande i Melodifestivalen 2024. - Foto: Claudio Bresciani/TT & Johan Valkonen/Stella Pictures.

Bert Karlsson ilsken över Marcus och Martinus bidrag i Mello

Den tidigare Talangjurymedlemmen och skivbolagsgrundaren Bert Karlsson är inte nöjd med deltagarna i Melodifestivalen 2024. Ett särskilt missnöje finns över Marcus och Martinus vars deltagande Bert Karlsson tycker är "åt helvete".


Den tidigare Talangjurymedlemmen Bert Karlsson är inte nöjd med årets Melodifestival. Trots att Karlsson inte varit inblandad i tävlingen på många år, uppger han för Expressen att han bänkar sig framför tv:n varje år. 

Hans skivbolag Mariann Grammofon har stått bakom 17 tidigare vinnarbidrag i Melodifestivalen, såsom Carolas "Främling" och Herreys ”Diggi-loo diggi-ley”. De nya bidragen tycker han inte är lika bra. 

Norska stjärnan i chock över Marcus och Martinus Mello-medverkan

Bert Karlsson 2018. Foto: Johan Valkonen/Stella Pictures.

Bert Karlssons favoritbidrag i Mello 2024

– Det är jämntjockt alltså. Alla låter lika snart. Det är inte alls samma grej lägre. Det är för lite melodi. Efteråt kan du inte tralla på en enda låt, säger Karlsson till Expressen.

Men ett bidrag i Melodifestivalen 2024 tycker han om. 

– Den som har mest melodi är nog hårdrockarna, säger han och syftar på Smash into pieces låt ”Heroes are calling”. 

Smash into pieces. Foto: Claudio Bresciani/TT.

Bert Karlsson: "Åt helvete att en norrman kommer hit och ska vinna Melodifestivalen"

Bert Karlsson är däremot inte ett fan av norska Marcus och Martinus som tävlar med låten ”Unforgettable”. Även om han tycker om bidraget är faktumet att norrmän ställer upp för Sverige i Melodifestivalen "åt helvete", enligt Karlsson.

– Det är åt helvete att en norrman kommer hit och ska vinna Melodifestivalen. Det tycker jag är hemskt, säger han och fortsätter:

– Vi tävlar ju som Sverige. Det är ju ingen internationell grej det här. Vi ska ju tävla mot andra länder med vår musik. Även om de är jätteduktiga.

Marcus och Martinus. Foto: Jessica Gow/TT.

Läs fler nyheter från Nyheter24 här:

Ilskan efter kvalfinalen: "Uppenbart korrupt"

Så ser du skillnad på tvillingarna Marcus och Martinus

Så mycket tjänar finalisterna i Melodifestivalen 2024

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!