Af Ugglas stormar mot SVT:s regler

Artisterna får inte ha sällskap i Greenroom under omröstningarna.


Caroline af Ugglas, som i årets Melodifestival uppträder med hennes och maken Heinz Liljedahls "Snälla, snälla", har rasat mot SVT:s beslut att låta artisterna få resultaten i Greenroom - ensamma.

– Det är det värsta jag har hört talas om, utropade hon då SVT lade fram beslutet. Var sitter Heinz? Jag vill sitta där också! Jag vill inte sitta ensam.

Anledningen är att scenen, som har kallats den snyggaste i modern tid, är för stor. Scandinavium har helt enkelt inte tillräckligt med plats för både scenen, artisterna och låtskrivare. Men nu klagar flera av artisterna på de nya besluten.

– Så i år ska man sitta ensam? Det är både jag och Figge (Fredrik Boström) som har skrivit låten, och det är ändå låtarna som tävlar, säger artisten Emilia Rydberg som har beskrivit sin låt You're My World som "en hyllning till dem vi älskar och den värmde de ger oss".

Melodifestivalen är en tävling mellan låtar - inte artister. Trots det vill SVT inte ändra på beslutet.

– Jag ska prata med samtliga. Krävs det kanske vi kan klämma in någon låtskrivare hos dom som tycker det är jobbigt, säger Crister Björkman, tävlingsproducent på SVT till Expressen.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!