E.M.D. nära att diskas

Se flickfavoriternas regelbrott.


E.M.D. stod som vinnare i melodifestivalens andra deltävling på lördagen. Snart byttes glädjeyran ut i panik. Flickfavoriterna var nära att diskas från tävligen.

Det var under presskonferens efter tävlingen som en journalist uppmanade gruppen att visa några moves. E.M.D.-killarna började dansa och sjunga sitt vinnarbidrag. Det är ett brott mot reglerna som säger att man bara får sjunga sin låt under tävlingen. Vinnarna hotades att åka ut.

Ronnie Lans som är projektledare för melodifestivalen försökte tysta pressen.

– Vi måste bestämma hur vi ska hantera det här problemet. Först och främst innebär det att se till att det inte publiceras, sa han till Aftonbladet.

En stressad Christer Björkman tillkallade ett krismöte och beslöt att inte diska killarna.

– Vi har gjort en analys av regelverket. Vi vill att det ska bli så rättvist som möjligt. Vi vill inte straffa någon. Dom har gjort det i glädjeyra efteråt och har inte varit ute efter att skaffa sig fördelar, säger Christer Björkman till Expressen.se.

På efterfesten berättade killarna om incidenten.

– Det stod helt still i skallen, det hade varit så himla tråkigt. Vi tänkte inte på SVT:s regler just då. Självklart borde vi ha tänkt på det, säger Erik Segerstedt till Expressen.se.

All for love

E.M.D. inför melodifestivalen

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!