Kärleken till entreprenörskap gav dem 100 000

Deras idé blev Petra ”September” Marklunds och Björn Ranelids favorit.


Pepsi Refresh Project

Satsningen Pepsi Refresh Project lanserades i Sverige under våren och hämtar inspiration från den amerikanska upplagan. Genom en rad utmaningar vill Pepsi uppmuntra ungas idéer och  kreativitet i ett projekt som löper året ut. De tio ungdomar som tar sig hela vägen till finalerna  får presentera sina idéer för juryn bestående av bland andra bloggaren och entreprenören  Isabella Löwengrip, författaren Björn Ranelid och en representant från Fryshuset. Projektets  ambassadör och ansikte utåt är artisten Petra ”September” Marklund, och Pepsi Refresh  Project genomförs i nära samarbete med Fryshuset som dagligen arbetar med att uppmuntra  ungdomar att följa sina drömmar.

Först var de tvungna att ställa sig på scen och övertyga juryn, denna gång bestående av Petra ”September” Marklund, Björn Ranelid, Anders Carlberg och Nanny Marianovic, i Pepsi Refresh Project.

Och snart hade deras idé - en bok som inspirerar unga att våga satsa på sina idéer och vars intäkter går till utländska entreprenörer i utsatta områden - övertygad juryn, vilket gav Carl Liverstam och Johan Jönsson från Helsingborg 100 000 kronor för att konkretisera sin dröm.

- Det jättenervöst att presentera vår idé för juryn när det var så många andra bidrag som var grymma, men tyckte ändå att vi har en bra idé. Vi vill bidra till att ungdomar  fattar att entreprenörskap är viktigt, för det är så många som har bra idéer men som  inte gör något av det, säger Johan Jönsson.

Nu kommer killarna att få hjälp att utveckla och konkretisera sin grundidé med hjälp av  coachning från Pepsi Refresh Projects samarbetspartner Fryshuset. Målet är förstås att de ska  få verktygen för att kunna förverkliga sin idé. Fryshuset har en bred ungdomsverksamhet och lång erfarenhet av att arbeta med ungas kreativitet, passion drömmar och entreprenörskap. De  övriga nio finalistidéerna vann 10 000 kronor som en morot för att fullfölja drömidén.

Här kan du hitta info om nästa utmaning, Refresh Dance Moves.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!