Hans Mosesson, eller the original ICA-Stig, tar sig an nya utmaningar.
1 av 6
Hans Mosesson, eller the original ICA-Stig, tar sig an nya utmaningar. - Foto: Copyright©Mattias Ahlm/Sveriges Radio, All Rights Reserved
Anita Ekströˆ‚m och Hans Mosesson är aktuella i Radioteaterns nya pjäs.
2 av 6
Anita Ekströˆ‚m och Hans Mosesson är aktuella i Radioteaterns nya pjäs. - Foto: Copyright©Mattias Ahlm/Sveriges Radio, All Rights Reserved
Hans Mosesson har lämnat Ica-filmerna bakom sig.
3 av 6
Hans Mosesson har lämnat Ica-filmerna bakom sig. - Foto: IDA EKLUND / TT
Våren kommer med nya utmaningar för Hans.
4 av 6
Våren kommer med nya utmaningar för Hans. - Foto: Stella Pictures / Stella Pictures
Det vankas Radioteater.
5 av 6
Det vankas Radioteater. - Foto: Roger Tillberg / Roger Tillberg
Att göra Radioteater tycker Ica-Stig är väldigt roligt.
6 av 6
Att göra Radioteater tycker Ica-Stig är väldigt roligt. - Foto: FameFlynet Sweden / Robert Eklund

Kan du gissa var Ica-Stig ska jobba nu?

Ica-Stig tar sig an nya utmaningar.


När Hans Mosesson lämnade uppdraget som den folkkära Ica-Stig kom det att bli en av de hetaste snackisarna. Men Mosesson kommer inte gå arbetslös för det. Nu står det nämligen klart att han kommer att få en roll i Radioteaterns nyskrivna pjäs "Doktor Agnes B".

– Det var väldigt roligt att göra detta, jag har inte gjort radioteater sen 80-talet, men tidigare, på 70-talet jobbade jag mycket med det i Göteborg. Det är ju ett subtilt litet medium där man med mycket små medel som kropp och röst ska skapa bilder, säger Hans Mosesson i ett pressmeddelande. 

Det gamla goa Ica-gänget. Bildkälla: Jon Hertov/ICA/TT Bild.

Pjäsen handlar om ett läkarpar där mannen gått i pension. Kvinnan, som närmar sig 70-års åldern, känner att hon kan sluta jobba trots att arbetsklimatet på vårdcentralen inte är direkt hälsosamt för henne.

– Vill man vara putslustig kan man väl säga att det handlar om en man som tagit av sin vita rock och nu försöker övertyga sin fru om fördelarna med detta, säger regissören Magnus Berg i ett pressmeddelande. 

 Hejdå Ica-Stig! Hej Ica-Stig!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Saknar du Hans som Ica-Stig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

1 timme sedan
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.

Harvard tar bort bok med människoskinn

1 timme sedan
Harvards universitetsbibliotek har bestämt sig för att ta bort omslaget på en bok som länge varit omstridd – eftersom pärmen är gjord av en människas hud, skriver New York Times. 1800-talsboken av Arsène Houssaye handlar om människans själ, och har titeln “Des destinées de l’ame".

Malin Ullgren: Otrohet är överdrivet laddat

3 timmar sedan
Hon skrev essäer om otrohetsromaner – men började själv skildra en förbjuden relation. Efter över 20 år som kritiker romandebuterar Malin Ullgren om jakten på en förhöjd livskänsla, som går via både litteraturen och lusten.

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

3 timmar sedan
Vilket datum har "Ronja Rövardotter" premiär på Netflix, när kommer säsong 2 och varför känns huvudrollsinnehavaren Kerstin Linden så bekant? Nyheter24 reder ut allt om den nya tv-serien.