– Jag har i hela mitt liv varit förföljd med fejkkonton, sen när PH drog igång var det värre än någonsin, säger Eric till Nyheter24.
1 av 3
– Jag har i hela mitt liv varit förföljd med fejkkonton, sen när PH drog igång var det värre än någonsin, säger Eric till Nyheter24. - Foto: Paradise Hotel
Eric Hagberg.
2 av 3
Eric Hagberg.
Zara Larsson – som Nyheter24 har försökt att nå för en kommentar.
3 av 3
Zara Larsson – som Nyheter24 har försökt att nå för en kommentar. - Foto: STELLA PICTURES / Robert Eklund

PH-Erics identitet kapades - för att sextrakassera Zara Larsson

Facebookanvändare utgav sig för att vara Eric Hagberg och laddade upp en sexvideo som påstås föreställa en man som har sex med artisten Zara Larsson.


Det var i slutet av förra veckan som videon dök upp av en användare som utgivit sig för att vara PH-deltagaren Eric Hagberg. Videon visar en ung kvinna ha sex med en man på en soffa samtidigt som han dricker en öl.

Till bilden kunde man läsa texten:

"Jag är så jävla less på Zara Larsson och hennes skitsnack, tänkte att ni kunde få se en liten film på henne där hon blir tagen bakifrån. Så ni får se hennes riktiga sida."

"Så extremt ledsamt"

Videon som många känner igen sedan tidigare spreds över nätet under de så kallade "ölnomineringarna" (neknomination), och den unga kvinnan i videon är inte Zara Larsson.

När Nyheter24 kontaktar Paradise Hotel-profilen Eric, är han förbannad över det som just hänt och berättar att det inte är han som har laddat upp videon.


– Jag har i hela mitt liv varit förföljd med fejk-konton, sen när PH drog igång var det värre än någonsin men så lugnade det sig. Men för cirka en månad sedan började hetsen igen, allt ifrån Badoo till nya Facebookkonton och så vidare. Det är så extremt ledsamt, säger Eric.

Har du varit i kontakt med Zara?

– Jag har inte haft kontakt med Zara överhuvudtaget. Tror de var i början när hon gjorde ett inlägg till mig på Twitter som folk såg sin potential att utnyttja det. Men har aldrig ens träffat henne eller ens skrivit med henne. Tycker bara det är hemskt för både min och Zaras image att folk tar sin rätt att smutskasta oss för vi är offentliga personer.

Du har blivit lite känd för att vara "den snälla killen". Tror du folk tror på det du säger?

– Ärligt talat så tror jag att alla fattar att det inte är jag. Folk vet vilken person jag är och skulle aldrig lämna ut något sådant. Och tack vare att jag haft detta problem sen innan så vet de ännu mer att de inte är jag. Jag vet om att detta är någonting som aldrig kommer släppa, men jag hoppas verkligen att det gör det. De enda vi kan göra är att gå ut med det ännu mer att de inte är jag. För då får de personerna som utger sig från att vara jag inte samma effekt när jag får medias hjälp som uppger att det inte är jag.

Erics riktiga facebookkonto hittar du här. Nyheter24 har sökt Zara Larsson.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!