Mr Cool: "Fattar om unga tjejer inte vill åka på festival och höra att de är horor"

Nu talar kontroversiella Anton "Mr Cool" Magnusson ut om sin inställda Emmaboda-spelning.


När Emmabodafestivalen gick ut med att de bokat den kontroversielle rapparen Mr Cool blev det enorm debatt. Vissa pekade på att Mr Cool bara var ett skämt, att det var satir, medan andra menade att det var oacceptabelt att en sådan artist bokades till Emmabodafestvialen. Mr Cool framför bland annat textrader som "För o hitta en tjej som inte redan blivit ett luder, livet det suger och spriten är slut så skit i din brud och behandla dom illa".

– Texten är absolut vidrig men musik kan lika lite som litteratur eller film endast ha texter från Bullerbyn, sa då Emmabodafestivalens företrädare till Nyheter24.

Nu talar mannen bakom Mr Cool, Anton Magnusson ut i en intervju med Sydsvenskan. Han förstår att folk blivit upprörda, och han vill inte förstöra någons festival.

– Det är ju inte alla som gillar den här sortens humor och kan skratta åt det. Och på Emmabodafestivalen kan man ju inte välja. Det är en liten festival där man går förbi spelningen även om man inte vill höra musiken. Så jag fattar om unga tjejer inte vill åka på festival och höra att de är horor. Och jag vill ju inte att en ung tjej som köpt sin första festivalbiljett ska låta bli att åka, säger Magnusson till Sydsvenskan.

"En karaktär"

Samtidigt vill han vara tydlig med att Mr Cool är en karaktär han spelar, och att texterna ska tas som ett skämt.

– Det är klart att Mr Cool är en karaktär. Det är ju inte så att jag tycker att man ska våldta någon. Sen kan det absolut slinka in någon annan rad som jag håller med om, men det är ju aldrig de grövsta åsikterna.

Tycker att man får räkna med hot

– Jag har ju inget agg mot de som tycker att mina texter är otäcka. Däremot går jag ju hårdare åt de som gick hårt åt mig med personangrepp och hot. Jag brukar ju störa mig på folk som gör något grovt och sen gnäller på att de blir hotade. Lite så är det ju mer internet, man får nästan räkna med det. Det är nåt helt annat om man går till handling, säger Magnusson till Sydsvenskan.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rätt av Mr Cool att ställa in?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Gyllenhaal lovar bättring – kommer till Sverige

1 timme sedan

Indieartister växer på Spotify

2 timmar sedan
Ungefär hälften av alla pengar som Spotify betalade ut i ersättning under fjolåret genererades av oberoende artister, så kallade independentartister, meddelar musiktjänsten i ett pressmeddelande.

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08
Journalisten och författaren Elinor Torp tilldelas årets Stig Dagerman-pris för att hon "riktar ett obevekligt ljus in i det svenska välfärdssamhällets skuggsida", skriver Älvkarleby kommun i ett pressmeddelande.

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.