1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

PH-Adrians känga till Jockiboi: "Varför pratar du om droger och självmord med dina 10-åriga fans?"

Det är i en video som Adrian Montin diskuterar bråket mellan Jockiboi och hans bröder. Han menar att Jockiboi och Jonna gått för långt i vad de delar med sig av till sina fans.


Det var för cirka en vecka sedan som Youtubesstjärnan Joakim "Jockiboi" Berg lade upp en video på sin och frun Jonna Lundells kanal där de anklagade en av Jockibois bröder, Christofer Berg, för att ta droger och vara respektlös mot både sin familj och vänner.

Jockiboi svarar efter kritiken: "Jag ansvarar inte för vad era barn ser på Youtube"

Efter anklagelserna har ett storbråk blåst upp mellan bröderna och under de senaste dagarna har det minst sagt eskalerat. Båda parterna har hotat med att anmäla varandra, ingen av dem har kunnat vistats hemma på grund av mordhotande fans och Jockiboi gick slutligen ut med en vädjan till sin bror att avbryta bråket.

– Jonna har brutit ihop och vill typ inte ens leva mer på grund av det här bråket som bara växer och växer. Jag har gjort allt för att sluta, det vet ju ni. Chrille kommer inte att sluta och gör inte jag någonting snart så kommer Jonna inte orka leva mer, sa han på Snapchat.

Bråken publicerades i form av videos på sociala medier och har därför kunnat följas av brödernas alla fans, vilket är någonting den före detta Paradise Hotel-deltagaren Adrian Montin reagerat på.

Detta berättade han under gårdagen om i en livevideo på Facebook.

"Stöttar det inte"

I videon diskuterar Adrian bland annat åldern på Jockiboi och Jonnas fans, det faktum att profilerna ber fansen om hjälp samtidigt som han ifrågasätter föräldrarna till fansen.

– Jag har egentligen ingenting emot Jockiboi, han kör sin grej och har tagit sig långt i livet. Men en sån här grej stöttar jag inte för fem öre. Det räcker nu. Att prata självmord, pengar och droger med sina 10-åriga fans? "Jag smetade blod från mina handleder på väggarna", alltså vad i helvete? Som förälder hade jag dragit ur datorsladden och sagt "gå och läs en bok".

– Han berättar att Jonna inte vill leva längre, att det mordhotas hit och dit. Sätt er i ett rum hemma som normala människor, ta en kaffe, prata och stryk ett streck över bråket. Eller prata inte alls. Men fläk inte ut det framför 500 000 kids som ska sitta och tro att det är så här det går till, säger Adrian.

– Jag har varit med i Paradise Hotel så jag är ju inte världens bästa person att se upp till, och jag vill egentligen ge Jockiboi cred för att han lyckats så bra med sin kanal, men nu har det ju spårat ur. Man ska inte normalisera denna typen av beteende.

– Hade jag inte haft en egen lillebror kanske jag inte hade brytt mig lika mycket. Men när jag ser en liten kille som är snäll mot alla, duktig på pingis och så vidare, så vill jag inte att han ska matas med sån här skit, säger Adrian till Nyheter24.

Adrian har tillsammans med flickvännen Jasmine Gustafsson en Youtubekanal som i skrivande stund har över 20 000 följare. De lägger mestadels ut olika challanges men även videos om där de berättar om sitt förhållande och andra ting. Här kan du spana in den.

Jockiboi har ännu inte svarat på Adrians uttalande.


Mer:

Mer: Här bryter Jockiboi ihop framför kamerorna: "Det hjälper inte att ta bort Youtubekanalen"

Vill du läsa mer om bråket mellan Jockiboi och Christofer kan du göra det här.

Jockiboi om Jonna efter bråket: "Hon vill inte leva mer"

Nyheter24 har tidigare skrivit om Christofers svar på droganklagelserna i videon och även om att Jockiboi riskerar att dömas för förtal om Christofer polisanmäler.

Här förklaras hela bråket mellan Jockiboi och hans bröder:

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Adrian?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Elinor Torp får Stig Dagerman-pris

igår 19:08

Nytt Banksy-verk intill beskuret träd

igår 17:36
En ny väggmålning av den anonyme konstnären Banksy väcker uppmärksamhet i Finsbury Park i London.

Det vill Lotta Lundgren ha på sig när hon begravs: "Bryts ner"

igår 17:04
Att tänka på vad man ska ha på sig när man begravs kanske känns avlägset, men poddaren och tv-profilen Lotta Lundgren vet precis vilka kläder hon ska ha.

Persson Giolito lämnar Netflixproduktion

igår 16:38
Författaren Malin Persson Giolito väljer att ta bort sitt namn från Netflix spänningsserie "I dina händer" – som baseras på hennes bästsäljande bok med samma titel, skriver Dagens Nyheter.

Såpainspelning på toppmöte

igår 16:18
Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans kollegor får chans att bli tv-kändisar när franska tv-komedin "Parlement" tar fram kamerorna under veckans EU-toppmöte.

SVT-tittarna försvarar Bianca Ingrosso: "Får mig att må illa"

igår 16:09
I "Carina Bergfeldt" berättade Bianca Ingrosso öppenhjärtigt om hur hon var nära att gå in i väggen – något som väckt en hel del reaktioner i sociala medier.