Carolina Gynning kände av jordbävningen – hemma i Sverige

Carolina Gynning berättar på bloggen om sina upplevelser under jordskalvet.


Det var vid 01.30-tiden natten till fredagen som skalvet skakade de grekiska öarna och den turkiska kusten. Jordbävningen uppmättes till 6,7 på Richterskalan, rapporterar AP. Enligt repporten ska två personer har dött och över 120 har skadats på ön Kos. 

Överallt på sociala medier skrivs det om händelsen och på Facebook finns det nu en funktion där människor som befinner sig i områdena kan anmäla sig som oskadda. 



"Så sjukt, hur kan jag känna allt detta?"

Carolina Gynning har tidigare, både i sina böcker och på sin blogg, pratat om att hon är synsk och kan känna på sig när någonting hemskt är på väg att hända/händer. Hon skriver att det hänt tidigare men att det hände även denna gång.

"När det händer stora olyckor i världen så blir jag oftast fruktansvärt orolig. När Estonia inträffade var jag orolig en hel vecka innan och kände på mig att något skulle hända ute till havs. När min farfar dog vaknade jag exakt samma klockslag som han dog på natten. Satte mig upp i sängen helt kallsvettig", skriver hon på bloggen.


"Låg och vred och vände mig"

Under natten säger Carolina att hon ska känt sig orolig och haft svårt att somna. Hon hade en känsla av att taket skulle trilla ned och kände av en stark panik. 

"Igår var det dags igen, jag hade total Insomnia. Jag låg och vände och vred på mig i sängen runt 00.00 och kände hur taket trillade ner. Blev orolig för att jag låg under ett kök och att hela ovanvåningen skulle kunna falla över mig och barnen. Jag var panikslagen till jag tillslut somnande. Men sov oroligt".



Dagen efter när hon hade slagit på sin tv nådde nyheten om skalvet henne, och hon hamnade i chock. 

"De intervjuade en kille som sa att han trodde taket skulle trilla ner över honom och att han skulle dö. Vara så oerhört känslig för naturen. Det är en gåva och lite skrämmande", avslutar hon.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Känner du dig synsk?
Tack för din röst!