Barbiedockor, Margot Robbie
Nu stå det klart att Margot Robbie spelar Barbie i en kommande spelfilm. - Foto: Vianney Le Caer AP/TT & Ariana Cubillos AP/TT

Margot Robbie spelar Barbie i ny spelfilm

Under en tids period har det arbetats med en film om den ikoniska dockan Barbie. Nu står det klart vem som kommer att få spela huvudrollen i den nya filmen. Nämligen ingen mindre än Margot Robbie!


Under en tids period så har det arbetats på att producera fram en spelfilm om vår allas älskade favoritdocka Barbie. 

Nu har det äntligen blivit klart med en huvudperson till rollen som, förhoppningsvis, kommer att göra många filmentusiaster glada.

Det är nämligen ingen mindre den australiska skådespelerskan Margot Robbie, som har fått äran att porträttera Barbie i den kommande filmen. 

Förutom att spela huvudrollen så kommer Robbie även att stå som producent för den kommande filmen, skriver den amerikanska nöjessajten E!.

Margot Robbie spelar Barbie i en kommande film om den populära dockan. Bildkälla: Vianney Le Caer AP/TT

Så här säger Toby Emmerich, ordförande för Warner Bros. Pictures Group, om att ha knutit till sig Margot Robbie till projektet som Warner gör tillsammans med Mattel Films.

– Det här projektet är en lysande start på vårt samarbete med Ynon Kreiz (Mattel:s vd) och Mattel Films och Robbie är den perfekta producenten och skådespelerskan för att få Barbie att komma till liv på duken, både på ett fräscht och relevant sätt för dagens publik, säger Toby Emmerich i ett uttalande, skriver E!.

Ser det som en stor ära

Och det märks att Margot Robbie minst sagt är taggad på sin kommande roll som Barbie. I ett uttalande berättar hon hur viktig dockan har varit för samhället och hur lycklig hon är att få äran att spela henne i den nya filmen.

– Att leka med Barbie främjar självförtroendet, nyfikenheten och kommunikation under ett barns resa att hitta sig själv. Under de 60 år som produkten funnits, har Barbie tillåtit barn att föreställa sig själva i flera inspirerande roller. Från att vara prinsessa till att vara president, säger Margot Robbie till E! och fortsätter:

– Jag är hedrad över att få spela den här rollen och producera en film som jag tror kommer att ha en oerhört positiv inverkan på barn och åskådare runt om i världen. Jag kan inte tänka mig några bättre partners än Warner Bros. och Mattel för få den här filmen till den stora duken.

Dessvärre så ser det ut som att vi får vänta ett tag innan filmen når duken. Det finns nämligen inget premiärdatum satt ännu. Så vi får hålla oss ett tag!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ser du fram emot filmen?
Tack för din röst!