Calle Schulman
Calle Schulman bemöter kritiken efter coronabråket.

Calle Schulman om coronabråket: "Förlorat vänner"

Calle Schulman skrev till en vårdanställd att hon kunde "avfölja eller byta jobb" när hon kommenterat en bild där Calle satt på en uteservering. Det blev startskottet på ett infekterat bråk


Det var tidigare i veckan som medieprofilen Calle Schulman, 40, var ute och åt middag med sin bror Alex på restaurangen Sturehof på Stureplan i Stockholm.

"Krig och epidemier och skit men fyra saker står starka oavsett: systrarna Schulman och Sturehof", skrev Calle till bilden.

Det var flera i kommentarsfältet som reagerade på att de satt på en uteservering i coronatider, och kritiken rasade in.

”Är på väg till sjukhuset för att arbeta, det känns som ett hån när jag ser er”, skrev en kvinna som jobbar inom vården.

”Bäst du avföljer. Eller byter jobb”, svarade Calle henne i en kommentar. 

I Calle Schulmans kommentarsfält blev det snabbt en hetsig debatt. Bildkälla: Bloggbevakning

Därefter följde ett infekterat bråk i kommentarsfältet, och det var många som reagerade på att Calles hade hånat vårdpersonal i kommentarsfältet. I en kommentar skrev han bland annat "Skit får skit helt enkelt".

I Calle Schulmans kommentarsfält spårade det snabbt ur. Bildkälla: Bloggbevakning

Under torsdagen gick Calle ut med en offentlig ursäkt, och förklarade också att han hamnade ur balans då kvinnan som jobbade inom vården hade skrivit om hans barn. Calle menar att det var detta han kritiserade.

"För tydligheten skull: Jag följer varenda en av Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Och jag är stum av beundran inför vårdpersonalens insatser och hoppas att det i framtiden ska återspeglas bättre i lönespecen varje månad. Jag inser allvaret och jag har förlorat vänner som... Lämnat tomrum. Hur som helst. Jag ska göra mitt allra bästa för att sluta ge skit till skit samt tänka på hur jag uttrycker mig för att inte framstå som arrogant. För vi har alla viktigare saker att tänka på nu", skrev han bland annat.


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!