Skoluppgift slutade i anorexia för PH-Tanja

Tanja Kallin, 22, har gjort fullkomlig succé i årets säsong av Paradise Hotel. Men den glada och charmige Tanja har varit med om en hel del som hon bär med sig i sitt bagage.


Tanja Kallin, 22, är en av årets nya, färgstarka Paradise Hotel-deltagare. På Instagram heter hon "trubbeltanja" och i sitt intro berättar hon att det finns en hög sanningshalt i namnet. 

Under säsongens gång har Tanja skaffat sig en stor fanbase varav de kända profilerna Bianca Ingrosso och Fayme Elmén är två av dem .

Men den charmige Tanja bär på mycket tungt bagage. Hon har nämligen varit med om en hel del.

"Jag är en trubbelmagnet". Bildkälla: Viafree

Bland annat så var hon nära att mista livet under skolavslutningen i nian. 

– Jag kom åt en tågledning, så jag fick 16 000 volt i mig. Jag klättrade upp på en tågbro, så kom jag åt den. Vi skulle kika på en soluppgång, det var för omkring sex år sen, berättade hon i en intervju med Aftonbladet.

Tanja blev kvar på sjukhuset under flera månader efter olyckan och ärren efter brännskadan täcker fortfarande halva kroppen. Hon känner fortfarande av smärtor på bröstet och har nästan ingen känsel i ena armen, skriver Aftonbladet.

Tanja Kallin. Bildkälla: Fredrik Nilsson

Men det är sannerligen inte det enda denna hårding tagit sig igenom. 

"Slog slint"

I en intervju med Q/A med Ellinor Svensson berättar nu Tanja för första gången att hon något år innan olyckan drabbades av anorexia.

– Jag gick i idrottsklass och hela karusellen började med att vi skulle räkna kalorier i en skoluppgift. Utöver detta skulle vi skriva upp hur vi tränade, hur vi åt och så vidare. Går man i cheerleading och ser de andra lätta tjejerna flyga i luften så ville man ju bli likadan. Jag kände mig klumpig och ja... sedan slog det slint, berättar hon. 

– Mamma ryckte in i tid och tog med mig till en ätstörningsklinik, säger Tanja. 

Tanja säger att hon hellre hade varit med om olyckan igen än om ätstörningen då det är "läskigt att det sitter i huvudet". 

– Allt gick ju bra tillslut men jag hade nog inte kunnat ta mig igenom det där utan hjälp. Så folk måste våga ta hjälp, berättar hon. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!